Δήμος Μινώα: Συνάντηση του δημάρχου με αντιπροσωπεία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών “Δομήνικος Θεοτοκόπουλος”

Συνάντηση Δημάρχου Μινώα Πεδιάδας Βασίλη Κεγκέρογλου με αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου “Δομήνικος Θεοτοκόπουλος”

Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου “Δομήνικος Θεοτοκόπουλος”, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ. Γιώργο Μακράκη, την αντιπρόεδρο κα. Ζαμπία Λαζανάκη  και τα μέλη, κα. Άννα Στουμπίδη και Ηλέκτρα Παρίντα, υποδέχτηκαν στο Δημοτικό Κατάστημα Αρκαλοχωρίου, ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Βασίλης Κεγκέρογλου και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Στέφανος Ψυλλάκης.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν όλα τα σημαντικά ζητήματα που άπτονται της σχολικής στέγης και της λειτουργίας των σχολικών μονάδων στο Δήμο ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, σε συνάρτηση πάντα με το δύσκολο έργο της αποκατάστασης των σχολείων μετά από τον σεισμό του 2021.

Ο  Δήμαρχος ενημέρωσε αναλυτικά για το φιλόδοξο πρόγραμμα ανέγερσης νέων σχολικών συγκροτημάτων που βρίσκεται σε εξέλιξη από τον Δήμο και τον προσεχή αλλά και μελλοντικό σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής, σε σχέση με τις δυνατότητες που προκύπτουν από το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο και την προβλεπόμενη αύξηση του πληθυσμού που υπαγορεύει τη δημιουργία σύγχρονων και λειτουργικών σχολικών εγκαταστάσεων που θα καλύπτουν τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, με γνώμονα τις σύγχρονες προδιαγραφές και τα υψηλά πρότυπα ασφάλειας.

Ειδικότερα έγινε ειδική αναφορά για:

-Το πρόγραμμα Σχολικής Στέγης του Δήμου

-Τις προτεραιότητες για τα σεισμόπληκτα διδακτήρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου, Γυμνασίου στο Αρκαλοχώρι και του διατηρητέου Δημοτικού Σχολείου Θραψανού

-Την προώθηση κατασκευής Ειδικού Σχολείου για τη στεγαστική του αυτονομία αφού σήμερα φιλοξενείται στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αρκαλοχωρίου

«Οι εκκρεμότητες που υπάρχουν στο Δήμο μας σε ό,τι αφορά τη σχολική στέγη- τρία χρόνια μετά το σεισμό- είναι πολλές, παρόλα αυτά ως Δημοτική Αρχή στοχεύουμε στην  εύρυθμη λειτουργία των σχολείων του Δήμου μας με μόνο γνώμονα το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Βασίλης Κεγκέρογλου. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί