Γάζα: Η στιγμή που Παλαιστίνιος δημοσιογράφος πέφτει νεκρός από ισραηλινά πυρά

Ακόμα ένας δημοσιογράφος, ο Παλαιστίνιος Ιμπραήμ Μουχάρεμπ, έπεσε νεκρός από ισραηλινά πυρά ενώ κάλυπτε τον πόλεμο στη Γάζα.

Ο Μουχάρεμπ ήταν δημοσιογράφος στην παλαιστινιακή ιστοσελίδα Palestinian Daily News και όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ η PDN ο που δημοσιογράφος φορούσε όλα τα διακριτικά του Τύπου και το γιλέκο Press σκοτώθηκε με στοχευμένα ισραηλινά πυρά κατά της ομάδας των δημοσιογράφων.

Άλλοι δυο δημοσιογράφοι που βρίσκονταν μαζί του τραυματίστηκαν από τα πυρά και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Νάσερ της Χαν Γιούνις, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Συγκλονιστικές σκηνές εκτυλίχθηκαν στο νοσοκομείο Νάσερ όταν περίπου τριάντα συγγενείς και φίλοι του αδικοχαμένου δημοσιογράφου έψαλαν προσευχή  πάνω από τη σορό του Ιμπραήμ Μουχάρεμπ.

Η Ένωση Παλαιστινίων Δημοσιογράφων καταδίκασε τη «δολοφονία» του μέλους της και κατηγόρησε τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις πως διεξάγουν «οργανωμένη εκστρατεία» με σκοπό τη «δολοφονία δημοσιογράφων» στη Γάζα.

Η Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων (CPJ) ανέφερε πως έως τη 19η Αυγούστου τουλάχιστον 113 δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι σε ΜΜΕ που σκοτώθηκαν» κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας. Πρόκειται για την πιο φονική περίοδο για τους δημοσιογράφους από το 1992 που η ΜΚΟ τηρεί αρχείο.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί