Δύο θάνατοι από στρεπτόκοκκο στην Ηλεία – Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο νοσοκομείο Πύργου

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρίσκεται στην Ηλεία και λαμβάνει τυχαία δείγματα με αιμοληψίες από διαφορά περιστατικά στο Νοσοκομείο Πύργου, με αφορμή τους θανάτους δυο πολιτών που εμφάνισαν διεισδυτικό στρεπτόκοκκο.

Πρόκειται για τον 48χρονο από τη Λειβαδιά, μετά το τσίμπημα δηλητηριώδους εντόμου, για τον οποίο αναμένονται οι τοξικολογικές εξετάσεις, ώστε να διαπιστωθεί αν πράγματι ήταν η καφέ αράχνη και για έναν 45χρονο που έφυγε και αυτός από τη ζωή με την ίδια κλινική εικόνα, δηλαδή από στρεπτόκοκκο.

Ο 45χρονος ήταν από την Ηγουμενίτσα κι έκανε διακοπές στην Αρχαία Ολυμπία, όταν παρουσίασε αιφνιδιαστικά συμπτώματα του στρεπτόκοκκου, το περασμένο Σάββατο, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο, όπου και κατέληξε στην Εντατική από σηπτικό σοκ.

Σύμφωνα με τον διοικητή του Νοσοκομείου Πύργου όπου διακομίστηκε αρχικά, κατά τη λήψη του ιατρικού ιστορικού του ασθενή, βρισκόταν ήδη σε κάποια θεραπευτική αγωγή. Οι γιατροί, αφού τον εξέτασαν, διαπίστωσαν την ιδιαίτερα δύσκολη κατάστασή του και τον έστειλαν στην Πάτρα.

Την ίδια στιγμή, ακόμη ένα άτομο από την Ηλεία, που έχει προσβληθεί από στρεπτόκοκκο, νοσηλεύεται σε ΜΕΘ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, με την ίδια κλινική εικόνα, αλλά σε καλή κατάσταση.

Στο νοσοκομείο Πύργου πλέον, έχει σπεύσει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, κάνοντας τους απαραίτητους ελέγχους. Με τα δείγματα που θα λάβει, θα εξετασθεί αν υπάρχει το ενδεχόμενο της διάστασης του μικροβίου του στρεπτόκοκκου ή αν πρόκειται για τυχαία περιστατικά, που άλλωστε δε συνδέονται μεταξύ τους, σύμφωνα με τους γιατρούς του Νοσοκομείου Πύργου.

Όσον αφορά στον 48χρονο, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα pelop.gr,, η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών Αγγελική Τσιόλα στην έκθεση που υπογράφει, αναφέρει ότι αίτιο του θανάτου του είναι ο στρεπτόκοκκος. Ωστόσο, στην περίπτωσή του, το τσίμπημα της αράχνης δε βγήκε τυχαία, καθώς υπήρχαν στο πόδι του δύο στίγματα από δάγκωμα και πιθανολογείται το έντομο ή το τρωκτικό που τον δάγκωσε να του μετέδωσε και τον ιό του στρεπτόκοκκου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί