To Ηράκλειο τίμησε την Κοίμηση της Θεοτόκου

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός παρακολούθησε ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου και την παραμονή, τη Θεία Λειτουργία και τον Εσπερινό στους Ιερούς Ναούς Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μασταμπά, στις Βούτες και στην Παναγία Καμαριανή της Ν.Αλικαρνασσού

Με ευλάβεια και Θεία κατάνυξη το Ηράκλειο τίμησε σήμερα 15 Αυγούστου την Κοίμηση της Θεοτόκου. Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός παρακολούθησε τις Θρησκευτικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν τόσο την παραμονή όσο και ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μασταμπά, στην Παναγία Καμαριανή στη Νέα Αλικαρνασσό και στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως στις Βούτες.

Ειδικότερα ο Δήμαρχος Ηρακλείου παρακολούθησε σήμερα την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μασταμπά, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σελευκείας Θεόδωρου Μεϊμάρη.

Τη Θεία λειτουργία παρακολούθησαν επίσης ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, οι Βουλευτές Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης και Φραγκίσκος Παρασύρης, ο Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Ξυλούρης, οι Αντιδήμαρχοι Νίκος Γιαλιτάκης, Γιώργος Καραντινός και Μανόλης Χαιρέτης, η Γενική Γραμματέας του Δήμου Μαρία Σκραφνάκη, ο πρώην Δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης και ο Ειδικός Σύμβουλος του Δημάρχου Κώστας Πιλαφτσής. Ο Αλέξης Καλοκαιρινός είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει ευχές με τους δημότες που είχαν κατακλύσει τον Ιερό Ναό και σε δήλωσή του ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους: «Είμαστε εδώ στην Παναγίτσα του Μασταμπά στην γιορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου, Δεκαπενταύγουστο λοιπόν, στην καρδιά του καλοκαιριού, με πολύ κόσμο και αυτό δείχνει ότι υπάρχει ένα έντονο θρησκευτικό συναίσθημα που εκδηλώνεται ακόμη και τώρα, μέσα στο καλοκαίρι. Σε αυτή τη γιορτή που είναι και μια ιδιαίτερη γιορτή της Ορθοδοξίας, που την ξεχωρίζει δηλ ανάμεσα στα Χριστιανικά δόγματα».

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου αναφέρθηκε επίσης στην πυρκαγιά στην Αττική τονίζοντας ότι είναι μια ευαίσθητη περίοδος και γι αυτό έχει κηρύξει το Δήμο σε ύψιστη επιφυλακή. Συγκεκριμένα επεσήμανε τα εξής: «Είναι και μια περίοδος διακοπών για πολλούς αλλά είναι και μια πολύ ευαίσθητη περίοδος όπως με πολύ επώδυνο τρόπο το βίωσε η χώρα τις περασμένες μέρες για τις πυρκαγιές. Η χώρα πραγματικά έχει πληγωθεί. Ιδιαίτερα η Αττική έχει πληγωθεί από αυτή την καταστροφική πυρκαγιά και ο κίνδυνος προφανώς παραμένει για όλη τη χώρα, παραμένει και για την Κρήτη. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχω κηρύξει ύψιστη επιφυλακή, των υπηρεσιών του Δήμου, ειδικότερα αυτές τις μέρες που είναι μέρες τις οποίες είναι πιο εύκολο να γίνει αισθητή κάποια χαλάρωση. Είμαστε λοιπόν εδώ, επαγρυπνούμε και βέβαια ευχόμαστε σε όσους κάνουν τις διακοπές τους να περάσουν καλά και σε όλους μας επίσης να αφιερώσουμε και λίγες ώρες που μπορεί να τις κερδίζουμε από την δουλειά για την περισυλλογή μας να σκεφτούμε πως θα περπατήσουμε καλύτερα και όπως πλησιάζει σιγά σιγά και το φθινόπωρο θα μπούμε όλοι και σε ρυθμούς που πρέπει να τους κάνουμε όσο γίνεται πιο παραγωγικούς. Εύχομαι χρόνια πολλά σε όλες και όλους να είμαστε καλά».

Χθες παραμονή του Δεκαπενταύγουστου ο Αλέξης Καλοκαιρινός συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Άση Λυγερού παρακολούθησε την τελετή του Εσπερινού και την λιτάνευση της Ιερής εικόνας στο Ναό της Κοιμήσεως των Βουτών, η οποία έγινε συνοδεία πλήθους πιστών και της Δημοτικής Φιλαρμονικής με την Αρχιμουσικό Δέσποινα Σκανδαλάκη. Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Χαράλαμπος Αλογδιανάκης, οι Αντιδήμαρχοι Νίκος Γιαλιτάκης και Μανόλης Χαιρέτης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Νίκος Κονταράκης, η Γενική Γραμματέας Μαρία Σκραφνάκη και οι Ειδικοί Σύμβουλοι Κώστας Πιλαφτσής και Σπύρος Δοκιανάκης. Νωρίτερα ο Δήμαρχος Ηρακλείου είχε παρακολουθήσει και τον Πανηγυρικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό της Παναγίας Καμαριανής στη Νέα Αλικαρνασσό, στον οποίο χοροστάτησε ο Επίσκοπος Κνωσσού Μεθόδιος. Ακόμη παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Νίκος Γιαλιτάκης, Αντώνης Περισυνάκης και η Γραμματέας του Δήμου Μαρία Σκραφνάκη.

Δείτε εδώ βίντεο από τις Βούτες:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί