Ό,τι του φανεί του λωλοστεφανή: Η “ανάλυση” της Βούλτεψη για “micro-mega πυρκαγιά”, ώστε να βγει λάδι ο Μητσοτάκης! (βίντεο)

Να κάνει το μαύρο άσπρο για να καλύψει τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης Μητσοτάκη στη διαχείριση της καταστροφικής πυρκαγιάς στη βορειοανατολική Αττική, που έκανε στάχτη χιλιάδες στρέμματα δάσους, κατέκαψε δεκάδες σπίτια και επιχειρήσεις, ενώ άφησε πίσω της και μία εργαζόμενη νεκρή στο Πάτημα Χαλανδρίου, ανέλαβε η Σοφία Βούλτεψη. «Σίγουρα υπήρχε σχέδιο και δεν υπήρξαν θύματα» δήλωσε προκλητικά η υφυπουργός Μετανάστευσης για την φωτιά που έφτασε μέχρι τον οικιστικό ιστό, ενώ έκανε μέχρι και τους ειδικούς να σκίσουν τα πτυχία τους, κάνοντας τον πυρομετεωρολόγο.

«Η ανομβρία έχει δημιουργήσει ειδικές συνθήκες για τις μέγα πυρκαγιές, την προηγούμενη εβδομάδα καιγόταν όλη η κεντρική Ισπανία, οι φωτιές μπήκαν μες το Τολέδο» άρχισε τη «διάλεξη» στον ΣΚΑΪ. «Αυτές οι mega πυρκαγιές έχουν μια τρομερά δική τους συμπεριφορά, γιατί ανατροφοδοτούνται από το πολύ ξηραμένο έδαφος, δημιουργούν γλώσσες, σβήνουν οι πυροσβέστες την αρχή και μέχρι να πάνε στην ουρά επιστρέφουν γιατί ανάβει ξανά η αρχή…» είπε.

Σε μια προσπάθεια να τα ρίξει όλα αποκλειστικά στην κλιματική κρίση, η Σοφία Βούλτεψη συνέχισε: «Εχθές ανακοινώθηκε ότι είχε λέει ρεκόρ χειμερίας ζέστης στην Ανταρκτική. Στο πιο ψυχρό μέρος του κόσμου. Είναι πυρκαγιές από την Κίνα ως τον Καναδά. Απ’ τον Καναδά περνάνε οι φωτιές τα σύνορα με τις Ηνωμένες Πολιτείες» είπε με στόμφο. Όταν δε από δημοσιογράφο στο πάνελ της επισημάνθηκε πως εδώ μιλάμε για τα Βριλήσσια και το Χαλάνδρι και ότι πρόκειται για πόλεις, το μόνο που είχε να πει ήταν: «Ναι, και το Τολέδο έχει πόλη». 

Η Σοφία Βούλτεψη δεν θα άφηνε τίποτα να της χαλάσει το αφήγημα που έχτιζε. Ούτε η παρατήρηση του παρουσιαστή του ΣΚΑΪ ότι «έχουμε βγάλει πυρομετεωρολόγους εδώ και δυο μέρες που μας λένε ότι δεν πρόκειται για mega πυρκαγιά». Η υφυπουργός επέμεινε πως γνωρίζει καλύτερα. «Αν κάποιος που είναι πολύ ειδικός την λέει mega και εγώ την λέω micro-mega, αυτό δεν παίζει ρόλο. Εγώ την θεωρώ mega πάντως, με βάση τα δεδομένα…» επανέλαβε.

Φυσικά, το μόνο που είδε λάθος ήταν η κριτική της αντιπολίτευσης και ειδικά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κάνοντας για άλλη μια φορά σκαιή επίθεση στον Στέφανο Κασσελάκη. «Δόθηκε μεγάλη μάχη, δεν είναι τα πράγματα όπως παλιά, βελτιωνόμαστε» είπε, λέγοντας και ξαναλέγοντας πως δεν υπήρξαν θύματα. Όταν δε της υπενθύμισαν ότι η 60χρονη Νάντια χάθηκε στις φλόγες στο Χαλάνδρι, το μόνο που είχε να πει ήταν: «Αυτό δεν θα το σχολιάσω»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί