Φωτιές στην Αττική: Ο Κ. Μητσοτάκης δήλωσε… ικανοποιημένος και είδε… βελτιωμένο συντονισμό!

Εντονη επικοινωνιακή αντεπίθεση προσπαθεί να κάνει η κυβέρνηση μετά από την τεράστια καταστροφή της πυρκαγιάς στον Βαρνάβα που έφτασε έως το Χαλάνδρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, που μετέδωσε ακριβώς τις ίδιες η ΕΡΤ, γεγονός που σημαίνει ότι προέρχονται από την ίδια κυβερνητική πηγή, κατά τη αποψινή διυπουργική σύσκεψη στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ο πρωθυπουργός είπε ότι «προσπαθούμε κάθε χρόνο να γίνουμε καλύτεροι, με τις συνθήκες δυστυχώς να γίνονται όλο και δυσκολότερες».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη μεγάλη προσπάθεια που έγινε στο πεδίο από τις δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας, ενώ επεσήμανε και τον… βελτιωμένο συντονισμό μεταξύ των συναρμόδιων φορέων και υπηρεσιών, κάτι που, όπως είπε, αποτελεί κατάκτηση για τη λειτουργία του κράτους και των δομών του.

Οτι ο «βελτιωμένος συντονισμός» οδήγησε την πυρκαγιά στον αστικό ιστό της Αθήνας από 40 χιλιόμετρα απόσταση, ο κ. Μητσοτάκης δεν το σχολίασε.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός επεσήμανε σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ότι «έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη σε όσους χειρίζονται την επιχειρησιακή δραστηριότητα των εναέριων μέσων», ενώ τόνισε το γεγονός πως η κατανομή των εναέριων μέσων γίνεται πλέον από τους υπηρεσιακούς που έχουν γνώση του αντικειμένου.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της διυπουργικής σύσκεψης, έγινε από τους αρμόδιους παράγοντες εκτίμηση της έκτασης που έχει υποστεί ζημιά, ενώ όπως καταγράφηκε, κάτω από το 10% των καμένων είναι δασικές εκτάσεις.

Σχετικά με τα κτίρια, η πρώτη εκτίμηση είναι πως έχουν υποστεί καταστροφές (με χαρακτηρισμό «πράσινο», «κίτρινο», ή «κόκκινο») λιγότερα από 100, με τα περισσότερα από αυτά να μην είναι οικίες.

Δείτε επίσης: Το “επιτελικό κράτος” παρέδωσε τη χώρα στο χάος: Μια γυναίκα νεκρή στις φωτιές, καμένα σπίτια και επιχειρήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί