Kρήτη: Συνελήφθη γυναίκα που έριξε φόλα σε αδέσποτο σκύλο

Μία γυναίκα συνελήφθη στην Ιεράπετρα για την τοποθέτηση δηλητηριασμένων δολωμάτων για σκύλους.

Είχε προηγηθεί επώνυμη καταγγελία για δηλητηρίαση αδέσποτου σκύλου, που βρέθηκε νεκρός σε ορεινή περιοχή του Δήμου Ιεράπετρας, την Πέμπτη.

Σε έλεγχο της δημοτικής αστυνομίας, ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος της θηροφυλακής εντόπισε δηλητηριασμένο ζωικό δόλωμα, εμπλουτισμένο με άγνωστη ουσία, εναποτεθειμένο σε κτήμα ιδιοκτησίας της φερόμενης ως δράστιδας. Μεταξύ άλλων εντοπίστηκε και ποντικοφάρμακο.

Με τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ. η γυναίκα συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και οδηγήθηκε ενώπιον της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λασιθίου.

Τα δηλητηριασμένα δολώματα που κατασχέθηκαν από τη Δημοτική Αστυνομία, αφού συσκευάστηκαν αεροστεγώς, απεστάλησαν για χημική ανάλυση στη Γενική Διεύθυνση Γενικού Χημείου του Κράτους, Χ.Υ. Κρήτης για περαιτέρω εξέταση και τυχόν ταυτοποίηση.

Η εισαγγελέας υπηρεσίας διέταξε την εκταφή και τη νεκροψία του αδέσποτου ζώου.

Ο φόνος και ο βασανισμός των ζώων με εσκεμμένη πρόκληση έντονου σωματικού πόνου ή σωματικής εξάντλησης, επικίνδυνης για την υγεία τους ιδίως με δηλητηρίαση, αποτελούν κακοποίηση και διώκονται σε βαθμό κακουργήματος (ποινή κάθειρξης μέχρι δέκα έτη και χρηματική ποινή καθώς και διοικητικό πρόστιμο 30.000 έως 50.000 χιλιάδες ευρώ).

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί