Ολυμπιακοί Αγώνες – πάλη: Ο Κουρουγκλίεφ το 8ο ελληνικό μετάλλιο

Το 8ο μετάλλιο χάρισε στην ελληνική αποστολή στους Ολυμπιακούς Αγώνες ο ελληνοποιημένος παλαιστής Νταουρέν Κουρουγκλίεφ.

Ο χαλύβδινος Κουρουγκλίεφ νίκησε στον τελικό του ρεπεσάζ τον Μάιλς Αμίνε με 5-4 στα σημεία και κατάκτησε ένα από τα δύο χάλκινα μετάλλια της κατηγορίας των 86 κιλών στην ελευθέρα πάλη.
Μάλιστα ο Έλληνας πρωταθλητές προηγήθηκε με 4-0 και άντεξε στην αντεπίθεση του αντιπάλου του, που ισοφάρισε στο τελευταίο δευτερόλεπτοπ. Ωστόσο η ελληνική ένσταση για την τελευταία φάση του συναρπαστικού τελικού έδωσε έναν έξτρα πόντο στον Κουρουγκλίεφ..

Ο Αμίνε είναι γεννημένος και μεγαλωμένος στις ΗΠΑ, αλλά εκπροσωπεί την πατρίδα του προπάππου του, που μετακόμισε από το Σαν Μαρίνο στην Αμερική στις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Είναι χάλκινος Ολυμπιονίκης του 2021 στο Τόκιο, αλλά μέχρι σήμερα, δεν είχε νικήσει ποτέ τον Κουρουγκλίεφ.

Ο 32χρονος Κουρουγκλίεφ είναι Ρώσος με καταγωγή από το Νταγκεστάν, αλλά έλαβε την ελληνική υπηκοότητα τιμητικά στα τέλη Φεβρουαρίου του 2024.

Στον πρώτο αγώνα του στο ρεπεσάζ, σήμερα το μεσημέρι, ο Κουρουγκλίεφ νίκησε εύκολα με τεχνική υπεροχή τον Αυστραλό Λόρενς (11-0 στα σημεία). Χθες είχε ηττηθεί στον προημτελικό γύρο από τον Ιρανό Γιαζντανί-Τσαρατί.

Νωρίτερα, ο έτερος Έλληνας παλαιστής, Γιώργος Κουγιουμτσίδης ηττήθηκε από τον Ρασάντιν (Τατζικιστάν) στον προημιτελικό και αποκλείστηκε χωρίς νίκη, αφού δεν πρόκειται να συνεχίσει ούτε στο ρεπεσάζ.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί