Δε ντράπηκε ο Τασούλας για τη δική τους ενοχή, αλλά για τις αποκαλύψεις του Πολάκη

Του Γιώργου Δημητρίου

Ο Μητσοτάκης -Τασούλες και ΄΄πιάστρες΄΄ της δημοσιογραφίας, δεν εντράπηκαν που  ξανακατέβασαν τη χώρα, μετά το 2009, στο <<Ελάχιστο κόστος του Προμηθευτή >> τον  οποίο αναξιοπρεπώς υπηρετούν, αλλά ντράπηκαν για τον Πολακισμό. 

Η κυρία Λινού δεν δάκρυσε όταν το Πασοκ έγινε κόμμα << στο κόστος προμηθευτή>>. Δεν  έκλαψε για την διακυβέρνηση Τσίπρα, τις ΜΕΘ που δεν υπήρχαν για να σώσουν  ζωές επί Μητσοτάκη, αλλά έκλαψε << εις χείραν τρίτων >> (Τσίπρα, Γεροβασίλη κλπ ) για τον  Πολάκη και τον Κασσελάκη. 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΕΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΤΥΨΕΙΣ 

Η δημόσια έκφραση ντροπής και δακρύων από πολιτικούς και δημοσιογράφους προκύπτει  τακτικά όταν οι ίδιοι νιώθουν ενοχές και τύψεις για ηθικές παραβιάσεις που οι ίδιοι έχουν  δραπράξει.Προσπαθούν να μετριάσουν τίς επιπτώσεις της ατομικής τους και της συλλογικής τους (κομματικής) ταπείνωσης. (Βλέπε,Ahmed et al. 2001 ) 

Χρειάζονται, πολιτικοί και δημοσιογράφοι να χρησιμοποιήσουν σκόπιμα δημόσιες  εκδηλώσεις ντροπής και δακρύων εναντίον σε όποιον Πολάκη τους ξεσκεπάζει. Πρόκειται  για εσωτερικές δικές τους συναισθηματικές αντιδράσεις αλλά και επικοινωνιακή  στρατηγική. (Βλέπε, Benjamin 2020; Conoli 2014; Scheff1990; 2003; Tagney, Wagner and Gramzow 1992 ) 

Η ηθική κατάσταση της πολιτικής αλλά και η αναξιoπρέπεια πολλών πολιτικών έχει  φτωχοποιήσει τη χώρα, έχουν πει βαριά ψέματα, πήραν με δόλο τη λαϊκή ψήφο και την  ΄΄πούλησαν΄΄στην παρασιτική ολιγαρχία. Ουτε καν στην ανταγωνιστική επιχειρηματικότητα που έχουμε ανάγκη. 

Είναι λογικό να υπάρχει πόλωση στην κοινωνία η οποία δεν μπορεί να κατανοήσει τί  ακριβώς συμβαίνει αλλά νιώθει πώς η οικονομική και πολιτική πατρωνία των πολιτικών είναι τόσο εξευτελιστική που από τύψεις ντρέπονται και υποκριτικά δακρύζουν δημόσια για  τον κάθε Πολάκη. 

Συναισθηματικός αντιπερισπασμός, τάχα να ντρέπονται και δακρύζουν για όλους τους άλλους αλλά ποτέ να μην ντρέπονται συμβολικά για τα 41 σπίτια του Μητσοτάκη κλπ  …(Βλέπε, Arbatli and Rosemberg 2021 ) 

Oλο αυτό το καραγκιοζουλούκι έχει σκοπό να εκτρέψει την εστίαση από τον πόλεμο  αντικρουόμενων συμφερόντων, αυτών του δημοσίου συμφέροντος και του συμφέροντος της πολιτικής τους πατρωνίας. (Βλέπε, Brady et al. 2019;2020;Hier 2008 ) 

Η ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΗΣ 

Προσπαθούν να ανακάμψουν τη συλλογική αξιοπρέπεια των ψηφοφόρων τους την οποία οι  ίδιοι έχουν πωλήσει χωρίς αξιοπρέπεια σε΄΄οικονομικους γκάγκστερς΄΄. (Βλέπε,Crocett 2017; Haidt et al.1997 ) 

Οι ασύμμετρες σχέσεις εξουσίας όπου τα πολιτικά εξευτελισμένα μέρη, εν προκειμένω η ΝΔ, Πασοκ και “διαμάντια” της αριστεράς,,θέλουν να πάρουν τον επικοινωνιακό έλεγχο της κατάστασης, ντρέπονται και δακρύζουν δημόσια για τον κάθε Κασσελάκη και Πολάκη  (βλέπε, Fevert 2020 ). 

Ο διωγμός των αντιπάλων που ξεσκεπάζουν δωροδοκίες δεν είναι Ελληνική πατέντα, την  περιγράφουν με πολύ παραστατικό τρόπο οι μελέτες ( Matsumoto, Frank and Hwag 2015 ).

Δημοσιογράφοι της πλάκας με την αυτοαναφορικότητά τους αγνοούν επιστημονικά  στοιχεία σε τέτοιο βαθμό γελοιότητας που νομίζουν ότι << η διατύπωση της γνώμης τους >>  είναι αρκετή τον 21ο αιώνα για να αιτιολογήσει την ανοησία και την ανευθυνότητά τους. 

Οι αστείες δημόσιες ντροπές των ακροδεξιών της Νέας Δημοκρατίας αποτελούν μια συνάφεια της ντροπής και της ενοχής για τη δράση τους υπέρ διεφθαρμένων ομάδων, και  με αυτόν τον τρόπο προσπαθούν να εξιλεωθούν και να ανατάξουν τη συλλογική ντροπή των  ψηφοφόρων τους. (βλέπε, Pettigrove and Parsons 2012; Salmela and Von Scheve 2018 ) 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ 

Αφού δεν ντράπηκαν οι Τασούλες που συνεργάστηκαν με τα άκρα του Καρατζαφέρη (δεν  συνεργάστηκε ο Καραμανλής), δεν έχει ντραπεί για το πόθεν έσχες του υπέρκομψου  ζεύγους, την πτώχευση της χωρας, την καρτελοποίηση των αγορών, τις υποκλοπές, το κράτος  δικαίου, το μπάζωμα των Τεμπών, το κουκούλωμα του σκανδάλου των υποκλοπών, για την πολιτική διαφθορά και τη μίζα στην οποία είμεθα  πρωταθλητές, αλλά κυρίως δεν ντρέπεται για την πατρωνία και την χειραγώγηση που έχει  υποστεί το κόμμα του από ΄΄θεσμικούς εκτροπείς΄΄. Αυτός,ο ζήτουλας της πολιτικής  ΄΄παροχής΄΄ είπε τον Πολάκη <<ζήτουλα της προσοχής >> 

Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων σου λέει ο άλλος. Πρόεδρος της Βουλής ΄΄στο κόστος του  προμηθευτή΄΄χωρίς καμία πολιτική αξιοπρέπεια…

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί