Ισραήλ: 70.000 επιβάτες στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ για να φύγουν από τη χώρα (Bίντεο & φωτο)

Eπτά αεροπορικές εταιρείες έχουν μέχρι στιγμής έχουν αναστείλει μέχρι νεοτέρας τις αεροπορικές συνδέσεις με το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν, στο Ισραήλ, εν μέσω του αυξανόμενου φόβου για την κλιμακούμενη κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

Σύμφωνα με το ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 12 οι εταιρείες Delta, United Airlines, Lufthansa, Austrian Airlines, Brussels Airlines, Fly Dubai και Air India,έχουν ακυρώσει όλες τις προσεχείς πτήσεις τους προς το Ισραήλ.

Περίπου 70.000 επιβάτες επιβάτες βρίσκονται στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ, με πολλούς να προσπαθούν να προλάβουν τις τελευταίες πτήσεις να φύγουν από το Ισραήλ. Πολλοί είναι εκείνοι φοβούνται νέες ακυρώσεις πτήσεων και ότι δεν θα μπορέσουν να επιστρέψουν στις χώρες τους.

Όπως αναφέρουν οι Times of Israel, σήμερα Πέμπτη (1/8) πτήση της Lufthansa που αναχώρησε από το Μόναχο με προορισμό το Τελ Αβίβ προσγειώθηκε στη Λάρνακα της Κύπρου, στη συνέχεια γύρισε και επέστρεψε στη Γερμανία, αφού το πλήρωμα αρνήθηκε να πετάξει στο Ισραήλ.

Όπως μετέδωσε η ισραηλινή δημόσια τηλεόραση, επικαλούμενη πηγές της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας του διεθνούς αεροδρομίου του Τελ Αβίβ, οι επιβάτες της πτήσης είχαν ήδη ενημερωθεί πριν από την απογείωση από το Μόναχο ότι το αεροπλάνο θα πραγματοποιούσε ενδιάμεση προσγείωση στην Λάρνακα «για αλλαγή προσωπικού».

Προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες του επιβατικού κοινού που εξυπηρετούνται από το διεθνές αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ, η ισραηλινή ιδιωτική εταιρεία Arkia ανακοίνωσε σήμερα ότι θα πραγματοποιήσει επιπλέον πτήσεις από το Τελ Αβίβ προς την Αθήνα μετ’ επιστροφής για αύριο και μεθαύριο, 2 και 3 Αυγούστου, σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Δεν υπάρχουν προς το παρόν ακυρώσεις πτήσεων ή αλλαγές στο πτητικό πρόγραμμα των αεροδρομίων της Κύπρου, λόγω της κατάστασης στη περιοχή της Μέσης Ανατολής, δήλωσε σήμερα η Μαρία Κουρούπη, διευθύντρια Αεροπορικής Ανάπτυξης και Επικοινωνίας της Hermes Airports.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί