Σε συναγερμό η Πυροσβεστική: Κόλαση φωτιάς σε Εύβοια, Κερατέα, Ηλεία, Κιλκίς, Λάρισα και Θεσσαλονίκη (Βίντεο)

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική καθώς έχουν ξεσπάσει φωτιές σε περιοχές της Εύβοιας, της Ηλείας, του Κιλκίς, του νομού Λαρίσης και Θεσσαλονίκης, όπως και στην Κερατέα. Σε ορισμένα σημεία οι φλόγες βρίσκονται πολύ κοντά σε κατοικημένες περιοχές, με μπαράζ μηνυμάτων από το 112 για εκκενώσεις στην κεντρική Εύβοια.

Μάχη με τις φλόγες στο Αφράτι

Μηνύματα από το 112 και εντολή για εκκενώσεις περιοχών μεταξύ των δήμων Χαλκιδέων και Διρφύων – Μεσσαπίων για τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης στον Πισσώνα.

Εντολή προληπτικής εκκένωσης των οικισμών Αγίου Γεωργίου Αρμά, Καμαρίου και Καλυβιών, δόθηκε μετά από εισήγηση της πυροσβεστικής. Νωρίτερα είχε εκδοθεί 112 για εκκένωση του Αφρατίου.

Η φωτιά ξέσπασε σε καλαμιές και στη συνέχεια επεκτάθηκε σε δασική έκταση, περνώντας από τον δήμο Διρφύων – Μεσσαπίων στα όρια του δήμου Χαλκιδέων.

Φωτιά στην Κερατέα – Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Φωτιά εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση στην Κερατέα, κοντά στη Λεωφόρο Λαυρίου.

Στο σημείο έσπευσαν 12 πυροσβέστες με 5 οχήματα.

Λόγω της πυρκαγιάς, έχει πραγματοποιηθεί εκτροπή της κυκλοφορίας τόσο στη συμβολή των Λεωφόρων Λαυρίου Γαλήνης, στο ρεύμα προς Αθήνα, στην περιοχή της Κερατέας όσο και στη Λαυρίου, στο ύψος της διασταύρωσης για Άνω Δασκαλείο.

Αναζωπυρώθηκε η φωτιά στο Πευκόδασος στο Κιλκίς – Καίει κοντά σε στρατόπεδα

Αναζωπυρώθηκε η φωτιά στο Πευκόδασος στο Κιλκίς λόγω ισχυρών ανέμων που πνέουν στη περιοχή, το μεσημέρι της Τετάρτης.

Για την κατάσβεσή της, στο σημείο επιχειρούν επιχειρούν 31 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρων και 11 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιεί ρίψεις νερού ένα ελικόπτερο.

Κοντά σε σπίτια οι φλόγες στην Ηλεία

Φωτιά ξέσπασε στην περιοχή Ανάληψη της Ηλείας, το μεσημέρι της Τετάρτης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η πυρκαγιά μαίνεται κοντά σε σπίτια και για την κατάσβεσή της επιχειρεί μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής.

Φωτιά στον Αγιόκαμπο Λάρισας

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής δίνουν μάχη με τις φλόγες, καθώς ξέσπασε φωτιά σε αγροτική περιοχή στα παράλια του Αγιοκάμπου.

Το πύρινο μέτωπο εντοπίζεται μεταξύ Αγιοκάμπου και Πολυδενδρίου και δεν απειλεί προς ώρας κατοικημένες περιοχές. Επί τόπου επιχειρούν 12 οχήματα της Πυροσβεστικής με 7 βοηθητικά, καθώς και ένα πεζοπόρο τμήμα.

Θεσσαλονίκη – Φωτιά στη Νέα Απολλωνία

Λίγο μετά τις 15:00 ξέσπασε φωτιά ανάμεσα στους οικισμούς Μεσόκωμο και Καλαμωτό του Δήμου Λαγκαδά στην Θεσσαλονίκη. Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής συνεπικουρούμενες από εναέρια μέσα είναι στο σημείο και επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί