Βατσινά στη Βουλή: Ωδή αντισυνταγματικότητας το νομοσχέδιο για την Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση

Η βουλευτής εξήρε το έργο του ΚΕΘΕΑ Αριάδνη που εκτείνεται σε πολλαπλά επίπεδα εξασφαλίζοντας ζεστασιά και θαλπωρή και το οποίο μετρά αντίστροφα μπροστά στην επικείμενη έλευση του ΕΟΠΑΕ.

Για “αποτυχία της Πολιτείας να στηρίξει την Πρόληψη αλλά και να παρέχει την αξιοπρέπεια της επανένταξης, χωρίς το στίγμα του ασθενούς”, έκανε λόγο, μιλώντας στη Βουλή, η βουλευτής Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ, Ελένη Βατσινά, στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου για την Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση.

Η κ.Βατσινά από το βήμα της Βουλής μετέφερε την οργή, τη δυσαρέσκεια αλλά και την απογοήτευση της κοινότητας απεξαρτημένων και επανενταγμένων ανθρώπων αλλά και των εργαζομένων, στελεχών και εθελοντών του ΚΕΘΕΑ που βλέπουν τη δομή που με κόπο, αφοσίωση και αγάπη έστησαν σαν οικογένεια, να εντάσσεται σε έναν “υδροκέφαλο” οργανισμό που “τσουβαλιάζει” κάθε εξάρτηση – είτε είναι από ναρκωτικά (σκληρά ή μη) είτε από τζόγο, είτε από οτιδήποτε άλλο.

«Κα Βατσινά, όταν θα πάτε στη Βουλή να πείτε στους Βουλευτές ότι αυτοί έρχονται και μας ζητάνε δεύτερη ευκαιρία.
Εμείς την δεύτερη ευκαιρία την κερδίσαμε μόνοι μας» – είπε η βουλευτής μεταφέροντας τα λόγια που άκουσε στο Ηράκλειο. Τόνισε μάλιστα ότι απέναντι σε όλους εκείνους που βρέθηκαν ευάλωτοι, το παρόν νομοσχέδιο απαντά ότι χρήζουν “αποτοξίνωσης”, ακόμη κι αν δεν είναι χρήστες σκληρών ουσιών.

Η ίδια έκανε λόγο για ένα νομοσχέδιο “ωδή αντισυνταγματικότητας”, “που δε στηρίζεται σε καμία επιστημονικότητα και καμία εξέλιξη κοινωνική”, που αποτελεί την πιο “τραγική επισφράγιση της οδυνηρής πολιτικής χάραξης για τη δημόσια Υγεία. Και μάλιστα σε μια εποχή που η εξάρτηση “χτυπά” ολοένα και μικρότερες ηλικίες, που ναρκωτικά διακινούνται ακόμη και σε δημοτικά σχολεία, που η έξη στο διαδίκτυο είναι πια πραγματικότητα.

Δείτε όλη την ομιλία εδώ:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί