Η Κατερίνα Αλεξίου, νοσηλεύτρια στο Τμήμα Επειγόντων του νοσοκομείου Σωτηρία, αποφάσισε να κυνηγήσει το όνειρό της και να γίνει γιατρός. Έπειτα από δέκα χρόνια, έδωσε ξανά πανελλαδικές εξετάσεις και κατάφερε να συγκεντρώσει 19.300 μόρια.
«Δίνω για δεύτερη φορά Πανελλήνιες ύστερα από 10 χρόνια. Εργάζομαι ήδη ως νοσηλεύτρια εδώ και τέσσερα χρόνια και η δουλειά μου ήταν αυτή που με έκανε να προσπαθήσω να ξαναδώσω πανελλήνιες γιατί μου άρεσε αυτή η προσφορά στους ασθενείς και ήθελα να αποκτήσω ακόμη περισσότερες γνώσεις», δηλώνει η Κατερίνα στην ΕΡΤ.
Η πορεία της Κατερίνας δεν ήταν εύκολη. Χρειάστηκε να συνδυάσει την εργασία της στο νοσοκομείο, τα απογευματινά μαθήματα στο σχολείο και το καθημερινό διάβασμα. Παρόλα αυτά, η αφοσίωσή της στο στόχο της ήταν αμείωτη. «Όταν έχουμε θέσει κάποιους στόχους, πρέπει να προσπαθούμε μέχρι να τους καταφέρουμε», επισημαίνει η ίδια, προσθέτοντας ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο μέχρι να το προσπαθήσεις.
Τα φετινά αποτελέσματα των βάσεων, που ανακοινώθηκαν νωρίτερα από ποτέ, κατέγραψαν γενική πτώση σε όλες τις δημοφιλείς σχολές. Οι πολυτεχνικές σχολές είδαν πτώση έως και 600 μόρια, ενώ και οι τρεις νομικές σχολές σημείωσαν πτώση. Ενδεικτικά, το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λαμία είχε πτώση 1.425 μορίων, ενώ στον αντίποδα, το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής κατέγραψε άνοδο 1.440 μορίων.
Σημειώνεται ότι το Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος στη Δράμα θα έχει μόλις τρεις πρωτοετείς και 129 κενές θέσεις, ενώ το Τμήμα Αειφορικής Γεωργίας στο Αγρίνιο και το Τμήμα Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών στο Μεσολόγγι θα έχουν από δύο πρωτοετείς.
Το ποσοστό επιτυχίας των υποψηφίων από τα Γενικά Λύκεια ανήλθε στο 29,7%.