Συγχώνευση Attica- Παγκρήτιας: Αθλιότητες Βορίδη για Κασσελάκη και σκληρή απάντηση ΣΥΡΙΖΑ στον ακροδεξιό πρωτοκλασάτο του Μητσοτάκη

Με μια σκληρή ανακοίνωση απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις απαράδεκτες δηλώσεις του Μάκη Βορίδη, ο οποίος επιτέθηκε με άθλιο τρόπο στον Στέφανο Κασσελάκη.

Το γραφείο Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλεί τον υπουργό Επικρατείας αντί vα εκτοξεύει λάσπη κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να δώσει εξηγήσεις σε τρία καίρια ζητήματα και συγκεκριμένα:

-Η συμφωνία της συγχώνευσης της Τράπεζα Αττικής με την Παγκρήτια Τράπεζα περιλαμβάνει την καταβολή 900 εκατομμυρίων ευρώ από το Δημόσιο, αλλά την πλειοψηφία της Τράπεζας θα την έχουν οι ιδιώτες, οι οποίοι καταβάλλουν μόλις 268 εκατομμύρια ευρώ. Ποιος ωφελείται από αυτή τη συμφωνία; Το δημόσιο συμφέρον ή οι φίλοι της κυβέρνησης Μητσοτάκη, στην οποία ο κ. Βορίδης μετέχει ως υπουργός Επικρατείας;

-Μήπως ο κ. Βορίδης, ο οποίος δήθεν κόπτεται για την ευστάθεια του τραπεζικού συστήματος, έχει να πει κάτι για το «κούρεμα» του δανείου του Πρώτου Θέματος, ύψους 26 εκατομμυρίων ευρώ; Υπήρξε κυβερνητική παρέμβαση, ναι ή όχι;

-Τα υπονοούμενα του κ. Βορίδη περί εξυπηρέτησης θιγόμενων συμφερόντων από τον Στέφανο Κασσελάκη συνιστούν πολιτική αθλιότητα. Αν ο υπουργός Επικρατείας διαθέτει έστω και τη στοιχειώδη πολιτική αξιοπρέπεια, να μιλήσει με στοιχεία και ονόματα.

Οι άθλιες δηλώσεις Βορίδη

Νωρίτερα ο Βορίδης σχολίασε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, αντιτίθεται στη συμφωνία της συγχώνευσης γιατί “εξυπηρετεί άλλα συμφέροντα”!

«Το επιχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι χαρίσαμε μια τράπεζα στον επενδυτή, το επιχείρημα Κασσελάκη, γιατί άλλοι λένε άλλα πράγματα, όπως οι Ραγκούσης, Παππάς, Καραμέρος. Αν θέλει ο κ. Κασσελακης να μας πει ότι “κάνατε κακώς, θα έπρεπε να πάτε σε κούρεμα καταθέσεων”. Έψαχνε πολύ καιρό να βρει άλλον επενδυτή η Τράπεζα Αττικής. Αν έχει άλλον επενδυτή ο Κασσελάκης, να μας τον φέρει, μέσα είμαστε».

Ειδικά για την κριτική Κασσελάκη ο κ. Βορίδης κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι εξυπηρετεί άλλα συμφέροντα. «Δείτε ποια είναι τα θιγόμενα συμφέροντα», είπε. Επίσης σημείωσε ότι «με το καλημέρα η Τράπεζα Αττικής θα έχει 1,5 μονάδα καλύτερα επιτόκια».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί