Ο Δήμος Ηρακλείου στο πλευρό της οικογένειας του Μανόλη Κακουλάκη που έπεσε θύμα βάναυσης επίθεσης στο κέντρο του Ηρακλείου

Συνάντηση του Αλέξη Καλοκαιρινού με την σύζυγό του

Με την σύζυγο του Μανόλη Κακουλάκη*, του Ελληνοκαναδού που έπεσε θύμα βάναυσης επίθεσης στο κέντρο του Ηρακλείου και νοσηλεύεται την τελευταία εβδομάδα στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, συναντήθηκε στη Λότζια ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, μαζί με τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών & Ανάπτυξης της Τοπικής Οικονομίας Γιώργο Αγριμανάκη.

Κατά την συνάντηση, ο Αλέξης Καλοκαιρινός εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου Ηρακλείου στην οικογένεια, τονίζοντας ότι «Καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο αυτή την επίθεση ανανδρίας και βαρβαρότητας. Τέτοια άτομα είναι ανεπιθύμητα στον Δήμο Ηρακλείου. Το Ηράκλειο και η Κρήτη ολόκληρη είναι τόπος φιλόξενων ανθρώπων. Ανθρώπων που σέβονται και αγκαλιάζουν κάθε επισκέπτη. Αυτή είναι η ιστορία, η παράδοση και ο πολιτισμός μας αυτή είναι η κληρονομιά των προγόνων μας και δεν δικαιούται κανείς να την αμαυρώνει.».
Επίσης, ενημέρωσε για την επικοινωνία του με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηρακλείου, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι πολύ σύντομα όλοι οι δράστες θα λογοδοτήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης, τονίζοντας ότι η παραδειγματική τιμωρία τους αποτελεί καθολική απαίτηση κι επισημαίνοντας: «Είμαι επίσης βέβαιος ότι η εντατικοποίηση της αστυνόμευσης μέσα στην πόλη ιδίως της νυχτερινές ώρες, με στόχο, μεταξύ άλλων, την πρόληψη της βίας των ενηλίκων όπως ζητήσαμε πρόσφατα από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κατά τη διάρκεια συνάντησής μας, θα αποτρέψει ανάλογα γεγονότα».
Ο Δήμαρχος Ηρακλείου, ο οποίος παραμένει ενήμερος για την πορεία της αποκατάστασης του Μανόλη Κακουλάκη και για τις εξαιρετικές προσπάθειες που καταβάλλονται από τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό του Βενιζελείου Νοσοκομείου, ανακοίνωσε στην οικογένεια και το ότι ο Δήμος Ηρακλείου μεριμνά για ζητήματα κάλυψης της διαμονής και της μετακίνησής της, για όσο διάστημα χρειαστεί.

Η σύζυγος του Μανόλη Κακουλάκη από την πλευρά της, μίλησε για το περιστατικό, αλλά και τις πολύ δύσκολες ώρες που ακολούθησαν για όλη την οικογένεια.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, ζήτησε παράλληλα από την Νομική Υπηρεσία του Δήμου τη διερεύνηση της δυνατότητας παράστασης του Δήμου ως πολιτική αγωγή, με δεδομένο το έννομο συμφέρον του Δήμου Ηρακλείου ως προς την προστασία του δικαιώματος ασφάλειας των πολιτών.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε έπειτα από πρωτοβουλία του Δημάρχου Ηρακλείου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί