Δύο νέες παραστάσεις από το Κουκλοθέατρο Κρήτης

Δύο νέες παραγωγές στον Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο Αρχανών και στο Δημοτικό Κήπο Ρεθύμνου παρουσιάζει το Κουκλοθέατρο Κρήτης.

Το Σάββατο 27 Ιουλίου στον Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο Αρχανών στις 20:45 με γενική είσοδο 8 ευρώ, θα παρουσιαστεί το “Κανόνι της Ειρήνης”

Το “Κανόνι της Ειρήνης” γεννήθηκε 45 χρόνια πριν. Μεγάλωσε μαζί με πολλές γενιές παιδιών, πήγε σε όλα τα σχολεία, ταξίδεψε στο εξωτερικό,
βραβεύτηκε και συνεχίζει ακόμη να έχει παντού φίλους, μικρούς και μεγάλους.

Μετά από τόσα χρόνια, η συγγραφέας του, η Φρόσω Χατόγλου, του δίνει μια νέα ζωή, μέσα από τις παραστάσεις του Κουκλοθεάτρου Κρήτης.

Λίγα λόγια για το έργο:

Πως βρέθηκε ένα τεράστιο και σκουριασμένο κανόνι στη μέση ενός Λιβαδιού; Και γιατί όλα τα ζώα και τα φυτά το..τρέμουν; Ο Λαγός και ο Ποντικός το φοβούνται
και μόνο που το βλέπουν..! Ο αέρας όμως και η βροχή, έφεραν την νεογέννητη Μαργαρίτα δίπλα στον κύριο Κανόνη. Θα καταφέρει η τοσοδούλα Μαργαρίτα να
τον αντιμετωπίσει; Η Μαργαρίτα, το Κανόνι, ο Ήλιος, το Φεγγάρι και οι άλλοι\ φίλοι τους θα “ζωντανέψουν” πάνω στην Κουκλοθεατρική σκηνή, στέλνοντας ένα πανανθρώπινο μήνυμα για τη δύναμη της Αγάπης, που νικά το κακό, της Ειρήνης, που “μάχεται” τον πόλεμο, της Φύσης που επιμένει και αντιστέκεται στην
καταστροφή.

Το Κανόνι της Ειρήνης θα ηχήσει ξανά!

 Την Δευτέρα 29 Ιουλίου στο Δημοτικό Κήπο Ρεθύμνου, στις 21:00 το βράδυ, θα παρουσιαστεί “Ο Θησέας”/

Γενική είσοδος 7 ευρώ.

 Μία καλλιτεχνική πρόταση που θα μαγέψει τους θεατές και θα τους μυήσει στον πλούτο της Ελληνικής μυθολογίας. 

Είκοσι μεγάλες χειροποίητες κούκλες και υπέροχα σκηνικά έχουν κατασκευαστεί ειδικά για να προσφέρουν ένα άρτια καλλιτεχνικό θέαμα με απόλυτο σεβασμό στην αρχαία ελληνική μυθολογία. 

Λίγα λόγια για το έργο:

Ο μυθικός ήρωας θα ξεκινήσει το παρθενικό του ταξίδι από την Τροιζήνα. Στο δρόμο του θα αντιμετωπίσει τους μοχθηρούς ληστές. Στην Αθήνα θα γνωρίσει τον πατέρα του τον Αιγέα αλλά και την γυναίκα του τη Μήδεια. 

Ο πολυμήχανος ήρωάς μας θα καταλάβει τα πονηρά σχέδια της Βασίλισσας η οποία θα προσπαθήσει να τον δηλητηριάσει. Μάταια όμως! Γρήγορα όμως θα μάθει για τον δυσβάσταχτο φόρο όπου οι Αθηναίοι στέλνουν 7 νέους και 7 νέες στην Κρήτη για να τους θυσιάσουν στον Μινώταυρο μέσα στο Λαβύρινθο. 

Έτσι, θα πάρει την μεγάλη απόφαση να ταξιδέψει έως την Κρήτη. Εκεί θα συναντήσει την Αριάδνη με το μίτο και στο λαβύρινθο θα αντιμετωπίσει το Μινώταυρο! 

Ένα οδοιπορικό γεμάτο δράση και περιπέτεια. Επιστρέφοντας στην Αθήνα θα στεφθεί τελικά βασιλιάς.

Πρόκειται για μία ατμοσφαιρική, ανατρεπτική εικονογράφηση του μύθου, με ζωντανές εικόνες από την αρχαία Αθήνα και Κνωσό.

Ένα ταξίδι που συνδέει το χθες με το σήμερα.

Οι θεατές θα έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν την ιστορία του Θησέα από κοντά. Τις περιπέτειες του ως την αρχαία Αθήνα και τους άθλους του. 

Θα δουν τον ήρωα να φτάνει ως την Κρήτη, να μάχεται με το Μινώταυρο! Θα δουν ζωντανά τα Ταυροκαθάψια και την Αριάδνη να δείχνει την έξοδο του λαβύρινθου με τον μίτο στον Θησέα.

Μία αφήγηση παραμυθιού γεμάτη χρώματα και φαντασία.

Η ανακοίνωση του Κουκλοθέατρου Κρήτης

Στις παραστάσεις μας χρησιμοποιούμε την τεχνική του μαύρου θεάτρου. Πρόκειται για μία πρωτοποριακή τεχνική όπου σε συνδυασμό με την τεχνική του ζεστού φωτισμού εξαφανίζεται τελείως ο ανθρώπινος παράγοντας και οι κούκλες, μαζί με τα έντονα χρώματα, δείχνουν στα μάτια των θεατών να κινούνται μαγικά. Πρόκειται για επαγγελματικές κουκλοθεατρικές παραστάσεις με μεγάλες κούκλες και πρωτότυπα σκηνικά.



Κατάλληλο για όλες τις ηλικίες παιδιών αλλά και για ενήλικες.

Προπώληση εισιτηρίων στο ticketservices.gr!

Τηλέφωνο επικοινωνίας 6977987248

Πληροφορίες:


Επίσημη Ιστοσελίδα www.kouklotheatro.gr

Στο Facebook μπορείτε να διαβάσετε κριτικές για την ποιότητα της δουλειάς μας.

Στο Youtube συνεντεύξεις και βίντεο για την καλύτερη κατανόηση της τεχνικής που χρησιμοποιούμε.

Κου-κλο Θέατρο Κρήτης
(Puppet Theatre of Crete)
www.kouklotheatro.gr
info@kouklotheatro.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί