Τζο Μπάιντεν: Ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την προεδρική κούρσα για τις αμερικανικές εκλογές

Αποσύρεται τελικά ο Τζο Μπάιντεν από την προεδρική κούρσα όπως προέβλεπαν κορυφαίοι Δημοκρατικοί. Η αυξανόμενη πίεση μελών του Κογκρέσου και στενών φίλων του κόμματος έπεισε τελικά τον Μπάιντεν να αποφασίσει να εγκαταλείψει την προεδρική κούρσα. Στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι θα απευθύνει τηλεοπτικό διάγγελμα εντός της εβδομάδας.

Ο Μπάιντεν, με ανακοίνωση που ανήρτησε στο X, δήλωσε ότι θα παραμείνει στο ρόλο του ως πρόεδρος και αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων μέχρι τη λήξη της θητείας του τον Ιανουάριο του 2025. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά

«Ήταν η μεγαλύτερη τιμή της ζωής μου να σας υπηρετήσω ως πρόεδρος. Και παρόλο που πρόθεσή μου ήταν να ζητήσω την επανεκλογή μου, πιστεύω ότι είναι προς το συμφέρον του κόμματός μου και της χώρας μου να κάνω πίσω και να επικεντρωθώ στην ολοκλήρωση των καθηκόντων μου ως πρόεδρος για το χρονικό διάστημα που μένει.»

«Θα μιλήσω στο έθνος αργότερα μέσα στην εβδομάδα δίνοντας περισσότερες λεπτομέρειες για την απόφασή μου. Για την ώρα, επιτρέψτε μου να εκφράσω την πιο βαθιά ευγνωμοσύνη μου σε όλους αυτούς που δούλεψαν τόσο πολύ για να με δουν να επανεκλέγομαι. Θέλω να ευχαριστήσω την αντιπρόεδρο, Κάμαλα Χάρις, η οποία ήταν μια εξαιρετική συνεργάτιδα σε όλη αυτήν την πορεία […] Επίσης, επιτρέψτε μου να εκφράσω την εγκάρδια εκτίμησή μου στον αμερικανικό λαό για την πίστη και την εμπιστοσύνη που μου έδειξε. Πιστεύω σήμερα αυτό που πίστευα πάντα: Δεν υπάρχει τίποτα που δεν μπορεί να κάνει η Αμερική όταν το κάνουμε μαζί. Θα πρέπει απλώς να θυμόμαστε ότι είμαστε οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.», συνεχίζει ο Τζο Μπάιντεν στην επιστολή του.

Στηρίζει την Κάμαλα Χάρις για την προεδρία

Ο δρόμος ανοίγει για την αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις να θέσει υποψηφιότητα για να γίνει η πρώτη μαύρη γυναίκα πρόεδρος των ΗΠΑ. Σε νέα ανάρτήση του ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι στηρίζει την Κάμαλα Χάρις για υποψήφια των Δημοκρατικών για πρόεδρος της χώρας, στις αμερικανικές εκλογές του Νοεμβρίου.

«Συνάδελφοί μου Δημοκρατικοί, αποφάσισα να μην αποδεχτώ την υποψηφιότητα και να επικεντρώσω όλες μου τις δυνάμεις στα καθήκοντά μου ως Προέδρου για το υπόλοιπο της θητείας μου. Η πρώτη μου απόφαση ως υποψήφιος για το κόμμα το 2020 ήταν να επιλέξω την Kamala Harris ως Αντιπρόεδρό μου. Και ήταν η καλύτερη απόφαση που έχω πάρει. Σήμερα θέλω να προσφέρω την πλήρη υποστήριξή μου και την υποστήριξή μου ώστε η Kamala να είναι η υποψήφια του κόμματός μας φέτος. Δημοκρατικοί — ήρθε η ώρα να ενωθούμε και να νικήσουμε τον Τραμπ. Ας το κάνουμε».

Tο μεγάλο κομματικό συνέδριο των Δημοκρατικών αναμένεται τον Αύγουστο (19-22 Αυγούστου) στο Σικάγο και οι προεδρικές εκλογές πρόκειται να διεξαχθούν στις αρχές Νοεμβρίου. Ο ηγέτης των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ επαίνεσε τον Τζο Μπάιντεν χαιρετίζοντας «έναν μεγάλο πατριώτη» μετά την ανακοίνωση της αποχώρησης του Μπάιντεν από την κούρσα για μια νέα προεδρική θητεία.

«Η απόφασή του προφανώς δεν ήταν εύκολη, αλλά έβαλε για άλλη μια φορά τη χώρα του, το κόμμα του και το μέλλον μας πάνω από όλα», τόνισε ο Σούμερ.

«Τζο, αυτή η μέρα δείχνει ότι είσαι μεγάλος πατριώτης», τόνισε.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί