Ο Ε. Λέκκας για τη σεισμική δραστηριότητα στην Κρήτη: Τα 5,3 ίσως είναι ο κύριος σεισμός, αλλά ακόμα αναμένουμε

«Παρακολουθούμε την εξέλιξη της σεισμικής δραστηριότητας» τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας μιλώντας για τον σεισμό των 5,3 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 7:01 το πρωί της Κυριακής στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Παλαιόχωρας στον νομό Χανίων.

Δείτε:

Σεισμική δόνηση 5,3 Ρίχτερ ανοιχτά της Κρήτης

Όπως διευκρίνισε ο καθηγητής φυσικών καταστροφών η πρωινή σεισμική δόνηση αποτελεί συνέχεια της αυξημένης δραστηριότητας που παρατηρείται τις τελευταίες ώρες στην περιοχή. «Είναι πολύ νωρίς για να δούμε πώς θα εξελιχθεί» επισήμανε χαρακτηριστικά μιλώντας στο OPEN, διευκρίνισε ωστόσο ότι το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται σε μεγάλη απόσταση από τη στεριά.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε ολόκληρη τη Δυτική Κρήτη, ενώ δεν έχουν υπάρξει αναφορές στις αρχές για την πρόκληση ζημιών ή άλλων προβλημάτων.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με την Αναθεωρημένη Λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου η δόνηση ήταν μεγέθους 5,3 Ρίχτερ, το επίκεντρο εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή και σε απόσταση 59 χιλιομέτρων από την Παλαιόχωρα, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 17,2 χιλιόμετρα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί