Heraklion Flavors: Το Φεστιβάλ Γαστρονομίας «βεγγερίζει» στις Κάτω Ασίτες

Tην Παρασκευή 19 Ιουλίου

Ο Δήμος Ηρακλείου, σε συνεργασία με την Κοινότητα Κάτω Ασιτών και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κάτω Ασιτών «Το Γοργολαΐνι», διοργανώνει το Φεστιβάλ Γαστρονομίας στις Κάτω Ασίτες στις 19 Ιουλίου 2024. Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του επιτυχημένου θεσμού Heraklion Flavors, που προβάλλει τον γευστικό πλούτο και τη γαστρονομική κληρονομιά του Ηρακλείου.

Το Φεστιβάλ εστιάζει στη μαγειρική παράδοση της ενδοχώρας του Ηρακλείου, προβάλλοντας τα τοπικά προϊόντα και τους παραγωγούς της περιοχής. Στις Κάτω Ασίτες, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα μυστικά της κρητικής διατροφής και υγείας από τον κ. Χρήστο Λιονή, Ομότιμο Καθηγητή Γενικής Ιατρικής και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης και Πρόεδρο της Επιτροπής για την Ψυχική Υγεία της Παγκόσμιας Εταιρίας Οικογενειακής Ιατρικής. Παράλληλα, ο καθηγητής Γιάννης Τζερεβελάκης θα μας ταξιδέψει στην ιστορία του χωριού. Η γαστρονομική βραδιά θα εμπλουτιστεί με παραδοσιακές γεύσεις από τους τοπικούς συνεταιρισμούς, όπως ο Συνεταιρισμός Γυναικών «Παραδοσιακά Ασιτιανά Εδέσματα» και ο Αγροτικός Οικοτεχνικός Συνεταιρισμός Γυναικών «Το Γοργολαΐνι». Η κα Αριστέα Ιατράκη και το Τυροκομείο Μενέλαος Παρασύρης θα ετοιμάσουν χορτοπιτάκια, σαρικόπιτες, ροβιθάτο και ξινόχοντρο.

Η βραδιά θα περιλαμβάνει και μια μοναδική έκπληξη για τους παρευρισκόμενους: ένα πιάτο με ιστορία από τα χέρια της μαγείρισσας κα Άννας Σκιαδά (hkalimasgiagia). Οι επισκέπτες θα απολαύσουν μια πληθώρα παραδοσιακών πιάτων, όπως ντολμαδάκια ορφανά, χορτοπιτάκια φούρνου με χειροποίητο φύλλο και άγρια χόρτα, χοχλιούς με μάραθα και αγκινάρες, χειρομηλόπιτες, βλήτα με κολοκυθάκια, χοχλιούς με χόντρο, χορτόπιτες, ανθόγαλο, κρητική σαλάτα, σφουγγάτο με κολοκύθι, σουπιά με σπανάκι, λαγός στιφάδο, τσιγαριαστό, παξιμάδι στον ξυλόφουρνο, χοιρινό με χόντρο, και βραστό κρέας με γαμοπίλαφο. Το φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί με ζωντανή μουσική από καλλιτέχνες, οι οποίοι θα μυήσουν τους επισκέπτες στην έννοια της «βεγγέρας» και στον τρόπο ζωής στην ενδοχώρα του Ηρακλείου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί