Τζο Μπάιντεν: Θα εξέταζα το ενδεχόμενο να αποσυρθώ εάν προέκυπτε ιατρικό πρόβλημα

Ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε σε συνέντευξή του στο BET News, ότι θα επανεξέταζε, την απόφασή του να παραμείνει στην κούρσα για την προεδρία των ΗΠΑ, εάν οι γιατροί του έλεγαν ότι έχει κάποιο ιατρικό πρόβλημα.

«Αν είχα κάποια ιατρική πάθηση που προέκυπτε, αν οι γιατροί έρχονταν και μου έλεγαν έχεις αυτό το συγκεκριμένο πρόβλημα» είπε,, σύμφωνα με το Politico, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Τζο Μπάιντεν κάνει ανάλογο σχόλιο, καθώς σε συνέντευξή του στο ABC News, μια εβδομάδα μετά το καταστροφικό debate, είχε πει ότι μόνο ο «Παντοδύναμος Κύριος» θα μπορούσε να τον κάνει να εγκαταλείψει την κούρσα.

Την περασμένη εβδομάδα, παρουσίασε ένα διαφορετικό σενάριο, λέγοντας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι θα αποχωρούσε μόνο εάν οι βοηθοί του του αποδείκνυαν ότι δεν θα μπορούσε να κερδίσει τις εκλογές του Νοεμβρίου.

Ο Μπάιντεν αντιστέκεται στις αυξανόμενες εκκλήσεις των Δημοκρατικών να εγκαταλείψει την υποψηφιότητά του για επανεκλογή μετά το debate τον περασμένο μήνα που έθεσε νέα ερωτήματα σχετικά με την ηλικία και τη διανοητική του επάρκεια.

Την Τετάρτη (17/7) ο βουλευτής των Δημοκρατικών Άνταμ Σιφ κάλεσε τον Μπάιντεν να αποσύρει την υποψηφιότητά του στις εκλογές, καθιστώντας τον τον 20ό Δημοκρατικό του Κογκρέσου που κάνει ανάλογη έκκληση.

«Μια δεύτερη προεδρία Τραμπ θα υπονομεύσει τα ίδια τα θεμέλια της δημοκρατίας μας και έχω σοβαρές ανησυχίες σχετικά με το εάν ο πρόεδρος μπορεί να νικήσει τον Ντόναλντ Τραμπ τον Νοέμβριο», ανέφερε, σύμφωνα με το Reuters, ο βουλευτής από την Καλιφόρνια σε δήλωσή του που δημοσιεύουν οι Los Angeles Times.

Μέχρι στιγμής, 19 βουλευτές και ένας γερουσιαστής των Δημοκρατικών έχουν καλέσει δημοσίως τον Μπάιντεν να αποσυρθεί από την εκλογική κούρσα. Πρόκειται για τους βουλευτές Λόιντ Ντόγκετ (Τέξας), Ραούλ Γκριχάλβα (Αριζόνα), Σεθ Μούλτον (Μασαχουσέτη), Μάικ Κουίγκλι (Ιλινόι), Άντζι Κρεγκ (Μινεσότα), Άνταμ Σμιθ (Ουάσινγκτον), Μίκι Σέριλ (Νιου Τζέρσεϊ), Πατ Ράιαν (Νέα Υόρκη), Ερλ Μπλουμενάουερ (Όρεγκον), Χίλαρι Σόλτεν (Μίσιγκαν), Μπραντ Σνάιντερ (Ιλινόι), Εντ Κέις (Χαβάη), Γκρεγκ Στάντον (Αριζόνα), Τζιμ Χάιμς (Κονέκτικατ), Σκοτ Πίτερς (Καλιφόρνια), Έρικ Σόρενσεν (Ιλινόι), Μπρίτανι Πέτερσεν (Κολοράντο), Μάικ Λέβιν (Καλιφόρνια), Άνταμ Σιφ (Καλιφόρνια) και τον γερουσιαστή Πίτερ Γουέλτς (Βερμόντ)

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί