Euro 2024: Η Ισπανία πρωταθλήτρια Ευρώπης

Σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο, η Ισπανία επικράτησε της Αγγλίας με 2-1 στον μεγάλο τελικό του Βερολίνου και κατέκτησε το EURO 2024.

Οι Ίβηρες έφτασαν στην κορυφή της Ευρώπης για τέταρτη φορά στην ιστορία της και πρώτη μετά από 12 χρόνια. Μετά το 1964, 2008 και 2012, η «ρόχα» του Λουίς ντε λα Φουέντε επιβεβαίωσε για έβδομη φορά στη διάρκεια της διοργάνωσης (έκανε το απόλυτο, έστω και εάν κόντρα στη Γερμανία χρειάστηκε την παράταση) ότι ήταν η κορυφαία ομάδα του 17ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

«Χρυσός» σκόρερ για τους Ισπανούς ήταν ο Ογιαρθάμπαλ, ο οποίος στο 86΄ πέτυχε το γκολ της νίκης, έχοντας περάσει ως αλλαγή. Η ομάδα του είχε προηγηθεί με τον Νίκο Γουίλιαμς στο 47′. Για τα «τρία λιοντάρια» ισοφάρισε προσωρινά ο Πάλμερ στο 73′, αλλά αυτό δεν έφτανε, κόντρα σε μια ομάδα που δεδομένα ήταν καλύτερη σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Ο 4ος ευρωπαϊκός τίτλος καθιστά την Ισπανία την πρώτη εθνική ομάδα που καταφέρνει κάτι τέτοιο στη γηραιά ήπειρο, στην πέμπτη της παρουσία σε τελικό, μετά από εκείνον του 1984, όταν είχε ηττηθεί από την «οικοδέσποινα» Γαλλία με 2-0.

Η Αγγλία, όπως και πριν από τρία χρόνια στο «Γουέμπλεϊ» για το EURO 2020 (έγινε με έναν χρόνο καθυστέρησης λόγω της πανδημίας του κορονοϊού) δεν κατάφερε να πάρει το πρώτο της ευρωπαϊκό τρόπαιο, στη δεύτερη συνεχόμενη παρουσία της στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί