Πέθανε η Σάνεν Ντόχερτι, η τηλεοπτική «Μπρέντα» του Beverly Hills

Έφυγε από τη ζωή η Αμερικανίδα ηθοποιός Σάνεν Ντόχερτι, που έγινε διάσημη για τον ρόλο της Μπρέντα στην δημοφιλή σειρά των 90’s «Beverly Hills 90210».

Την είδηση του θανάτου της ανακοίνωσε η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της με δήλωσή της στο περιοδικό PEOPLE.

Η Σάνεν Ντόχερτι ήταν 53 ετών και τα τελευταία χρόνια έδινε μάχη με τον καρκίνο. Συχνά μοιραζόταν την αγωνία της και τις σκέψεις της με τους χιλιάδες θαυμαστές της μέσα από αναρτήσεις της.

«Με βαριά καρδιά επιβεβαιώνω τον θάνατο της ηθοποιού Shannen Doherty. Το Σάββατο, 13 Ιουλίου, έχασε τη μάχη με τον καρκίνο μετά από πολλά χρόνια μάχης με την ασθένεια», επιβεβαίωσε η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της ηθοποιού, Leslie Sloane, σε μια αποκλειστική δήλωση στο PEOPLE.

«Η αφοσιωμένη κόρη, η αδερφή, η θεία και η φίλη ήταν περιτριγυρισμένη από τους αγαπημένους της καθώς και από τον σκύλο της, τον Bowie. Η οικογένεια ζητά την ιδιωτικότητά τους αυτή τη στιγμή, ώστε να μπορούν να θρηνήσουν με ειρήνη», συνέχισε η Sloane.

Η μάχη με τον καρκίνο

Η πρωταγωνίστρια του Beverly Hills 90210 διαγνώστηκε για πρώτη φορά με καρκίνο του μαστού το 2015.

Το πρόβλημα που αντιμετώπιζε δεν έγινε γνωστό μέχρι που μήνυσε τους πρώην διευθυντές της επιχείρησής της για φερόμενη κακή διαχείριση των χρημάτων της και ότι επέτρεψε τη λήξη της ασφάλισης υγείας της, πράγμα που σήμαινε ότι δεν μπορούσε να πάει στο γιατρό.

Ως αποτέλεσμα, έλαβε μια καθυστερημένη διάγνωση, η οποία επέτρεψε στον καρκίνο να εξαπλωθεί.

Μόλις η διάγνωσή της έγινε πρωτοσέλιδο, η ηθοποιός ενημέρωνε τακτικά τους θαυμαστές της για το πώς πήγαινε η μάχη της.

Το 2017 αποκάλυψε ότι ο καρκίνος είχε επιστρέψει μετά την ύφεση, ενώ τον Φεβρουάριο του 2020 ανακοίνωσε ότι ο καρκίνος της βρισκόταν στο στάδιο 4. 

«Είμαι τρομοκρατημένη», είπε στο «Good Morning America» για την υποτροπή της νόσου. «Είμαι πολύ φοβισμένη».

«Σίγουρα έχω μέρες που λέω «Γιατί σε μένα;» είπε η Ντόχερτι στο PEOPLE για την εξέλιξη της υγείας της. «Και μετά, “Γιατί όχι εγώ; Ποιος άλλος; Ποιος άλλος εκτός από εμένα το αξίζει αυτό;” Κανείς μας».

Τον Ιούνιο του 2023, η τηλεοπτική σταρ ανακοίνωσε ότι ο καρκίνος της είχε κάνει μετάσταση στον εγκέφαλό της.

«Αλλά αυτός ο φόβος… Η αναταραχή….. ο συγχρονισμός όλων…. Έτσι μπορεί να μοιάζει ο καρκίνος», έγραψε στα social media.

Με τους συμπρωταγωνιστές της (Gabrielle Carteris, Brian Austin Green, Ian Ziering, Jennie Garth και Tori Spelling) σε εκδήλωση της Ένωσης Κριτικών τηλεόρασης το 2019, στο Μπέβερλι Χιλς | Chris Pizzello/Invision/AP

Η καριέρα της στο Χόλιγουντ

Ως παιδί ηθοποιός, η Ντόχερτι έκανε όνομα ως Τζένι Γουάιλντερ στο “Little House on the Prairie” και συνέχισε να εμφανίζεται στο “Girls Just Want to Have Fun” μαζί με τη Σάρα Τζέσικα Πάρκερ καθώς και στο “Heathers” με τη Γουινόνα Ράιντερ.

Αλλά η γεννημένη στο Μέμφις ηθοποιός γνώρισε τεράστια επιτυχία στο Χόλιγουντ όταν υποδύθηκε την έφηβη Μπρέντα Γουόλς στην πολύ δημοφιλή σειρά «Χτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς» του Άαρον Σπέλινγκ

Εμφανίστηκε στη σειρά του Fox από το 1990 έως το 1994, αλλά έφυγε μετά από μια φερόμενη διαμάχη με την συμπρωταγωνίστριά της Τζένι Γκαρθ στην τέταρτη σεζόν.

Ο συγγραφέας-παραγωγός της σειράς Λάρι Μόλιν ισχυρίστηκε αργότερα ότι η Ντόχερτι εξόργισε το προσωπικό κόβοντας τα μαλλιά της στα μισά των γυρισμάτων του φινάλε της σεζόν.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί