Κρήτη: Διαλύουν το ΕΣΥ: Δεν υπήρχε χειρουργός στην εφημερία- Σε σοβαρή κατάσταση 38χρονη μετά από τροχαίο στον ΒΟΑΚ

Άλλο ένα σοβαρό περιστατικό ήρθε να αναδείξει το πρόβλημα και την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, όπου το προσωπικό ήδη είναι στα όριά του, λόγω ελλείψεων σε ιατρικό προσωπικό και εσωτερικών μετακινήσεων, ενώ τα περιστατικά που καλούνται να αντιμετωπίσουν γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό αυξάνονται καθημερινά.

Ειδικότερα, με ρήξη σπλήνας μπήκε εσπευσμένα αυτή την ώρα στο χειρουργείο 38χρονη τουρίστρια, που νωρίτερα σήμερα ενεπλάκη σε ατύχημα στο ΒΟΑΚ στην περιοχή της Νεάπολης, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Σήμερα δεν εφημέρευε χειρουργός στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, λόγω των μεγάλων ελλείψεων σε ιατρικό προσωπικό όπου καθιστούν αδύνατη την πλήρωση των εφημεριών. 

Ωστόσο με αυταπάρνηση, ο διευθυντής της χειρουργικής κλινικής Νίκος Μουδατσάκης έσπευσε στο Νοσοκομείο οργάνωσε το χειρουργείο και αυτή την ώρα πραγματοποιεί την επείγουσα επέμβαση που έχει ανάγκη η 38χρονη.

Αυτή η κατάσταση έχει φέρει στα όριά του το προσωπικό του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου – όπως καταγγέλλουν γιατροί και νοσηλευτές, που λόγω των αποχωρήσεων, αλλά και των εσωτερικών μετακινήσεων, το Νοσοκομείο καλείται να αντιμετωπίσει πολλά έκτακτα περιστατικά με αλλοδαπούς τουρίστες.

Τον έντονο προβληματισμό τους για την απόφαση της 7ης ΥΠΕ να στείλει στην Κω επικουρικό χειρουργό που εργαζόταν στη Σητεία και μάλιστα να του ανανεώσει για δεύτερη περίοδο την μετακίνησή του εξέφρασαν γιατροί του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου στην ΕΡΤ, ενώ υπήρξε αρνητική εισήγηση από τη διοίκηση των διασυνδεδεμένων Νοσοκομείων του νομού Λασιθίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην εισήγηση της διοίκησης γίνονταν αναφορά στην επείγουσα ανάγκη για τον συγκεκριμένο γιατρό, προκειμένου να καλύψει τις 8 εφημερίες που μένουν κενές στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου. Σε δυο επείγουσες περιπτώσεις τις τελευταίες μέρες ενώ δεν εφημέρευε χρειάστηκε να επέμβει ο διευθυντής της χειρουργικής για να σωθούν ανθρώπινες ζωές, όπως υποστηρίζουν.

Νεα Κρήτη

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί