Οι μαύρες σακούλες με το σκοτεινό χρήμα στην πολιτική και οι αναφορές Κασσελάκη

Του Γιώργου Δημητρίου

Δεν πιστεύω σε πολιτικούς ή άλλους μεσίες, πιστεύω στον άνθρωπο και στην επιστήμη. Δεν  βλέπω τον Κασσελάκη ως πολιτική προσωπικότητα αλλά ως ανθρώπινη ενσυναίσθηση και  εφαρμογή της επιστήμης. 

Αραγε πήρε ποτέ σκοτεινό χρήμα το ΚΚΕ και ο Σύριζα; Αν πήραν, που είναι το  πιθανότερο, φυσικά χωρίς αυτά τα κόμματα να έχουν ζητήσει μαύρη ενίσχυση. Απλά τους τα  έστειλαν και τα κράτησαν για το καλό του κόμματος και κατ’ επέκταση της…Δημοκρατίας.. 

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΕΝΑ ΔΙΣ ΕΥΡΩ. 

Αν θέλετε ρωτήστε ψηφοφόρους της ΝΔ και του Πασοκ εάν πιστεύουν ότι μαύρες σακούλες και  μαύρες αδιευκρίνιστες τροχήλατες βαλίτσες ήταν και είναι κοινή πρακτική στα κόμματα αυτά και αν σχετίζονται με τα σκιώδη πόθεν χωρίς έσχες. 

Ο Κασσελάκης είναι to the point. Θα τον βοηθήσουμε ή θα αφήσουμε τον ταύρο της  διαπλοκής; Αυτό δε θα βοηθήσει εμάς και τα παιδιά μας…

Ο Κασσελάκης κατάλαβε ότι η ρίζα  του κακού είναι το μαύρο χρήμα στην πολιτική, είναι αυτό που αναπαράγει τόσους πολλούς  ανίκανους πολιτικούς, με ισχυρές εξαρτήσεις και πατρωνίες. 

Έχει καταλάβει ότι με αυτό τον τρόπο καταργείται ο << Πολιτικός Ανταγωνισμός >> , μετά να  ακολουθήσουν΄΄μίζες ή δωροδοκίες΄΄από την αποκρατικοποίηση της δημόσιας  περιουσίας. Μεταρρυθμίσεις της΄΄κλοπής ΄΄ που παράγουν υπερκέρδη για φίλους  ιδιώτες, φορείς των δωροδοκιών και τεράστιους έμμεσους φόρους για τα κρατικά ταμεία. 

Καταργούν τον ανταγωνισμό εναντίον τους και πολιτικά και οικονομικά. Πολλοί ανόητοι  ισχυρίζονται ότι η χώρα πρέπει να μεταρρυθμιστεί σαν τη ΔΕΗ… Μα η χώρα έχει ήδη γίνει  ΔΕΗ ως προς τα αποτελέσματα. Ακρίβεια,πληθωρισμός τροφίμων – ενέργειας, υπερκέρδη  ιδιωτών φίλων της ΝΔ-Πασοκ στην ενέργεια και την ισοπέδωση της ανταγωνιστικότητας κλπ 

Αυτό κάνουν οι μαύρες σακούλες στην πολιτική, μαζί και την ακρίβεια που πληρώνουμε  στα ράφια τώρα. Πριν πληρώσαμε στο χρηματιστήριο, μετά πληρώσαμε στην Ολυμπιάδα και  από την πτώχευση των τραπεζών. Θα έρθει η σειρά της ενέργειας…της νέας εφεύρεσης.

Η ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ Ο ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΚΥΡΤΣΟΣ 

Ο Κύρτσος δηλώνει την 24/6/2024 στον τύπο:  <<Είναι τόσο κυρίαρχη η διαπλοκή που ο  κόσμος (εννοεί ο κόσμος των ΝΔ-Πασοκ ) χαίρεται με το χορό των δισεκατομμυρίων… Φέσωσαν άγρια την οικονομία και την κοινωνία >> 

Μαύρο χρήμα και ασυνείδητοι πολίτες αναπαράγουν το μοντέλου των Osborne and Slivinsky (1996), σύμφωνα με το οποίο η απόφαση ενός ανεπάγγελτου πολιτικού  επηρεάζεται για να κατέβει ή όχι στις εκλογές. 

Είναι μια λογική απόφαση καθοδηγείται από τα οφέλη μιας πιθανής εκλογικής νίκης και  από το κόστος της συμμετοχής στις εκλογές που το θεραπεύει το μαύρο πολιτικό χρήμα. 

Έρευνες έχουν αποδείξει ότι κάθε ψηφοφόρος ψηφίζει τον πολιτικό ηγέτη με τις  περισσότερες παρόμοιες απόψεις και πρακτικές με αυτόν. Caselland Morelli (2004). Σύμφωνα με τα ευρήματα των ερευνών βλέπουμε ότι έχουμε ευθύνη που ψηφίζουμε  διεφθαρμένους και ΄΄κλεφτρόνια΄΄

Οι πολίτες με ανεπαρκή προσόντα, τυπικά και ουσιαστικά, έχουν καλύτερα κίνητρα για να είναι υποψήφιοι στις εκλογές γιατί εάν βγουν στην αγορά εργασίας άστα χέστ@…  Αυτό το  μοντέλο πολιτικής εκπροσώπησης με δυσμενή επιλογή και ηθικό κίνδυνο παρουσιάζεται  στο έργο του Besley ( 2004 ) , << όπου την εξουσία ασκούν κυρίως ΑΝΙΚΑΝΟΙ >> 

Ένα πολύ χαμηλό επίπεδο πολιτικού ανταγωνισμού και η υψηλή πιθανότητα επανεκλογής  των ανεπάγγελτων και των διεφθαρμένων έχουν αρνητική επίπτωση στο έργο του  Βουλευτή, λένε οι Kauder – Potrafke (2016).

Ο ρυθμός << Μεταβολής του πλούτου των πολιτικών >> έχει πραγματοποιηθεί ανεξέλεγκτα και με ασυνήθιστα υψηλό ρυθμό, με κύρια εξήγηση του φαινομένου να είναι η  αποδυνάμωση των θεσμικών περιορισμών και η άλωση των ΜΜΕ και του τύπου από  πατρωνίες (Peichi et al. 2012 ) 

Υπάρχει υπερβολική δόση εκπροσώπησης προσώπων που Δημοσίου τομέα ή από  επαγγελματίες ανίκανους πολιτικούς όπου ο εργασιακός τους βίος είναι μικρότερος από τη  συμμετοχή τους στην αμειβόμενη πολιτική, με ό,τι αυτό σημαίνει για τις δεξιότητές τους στο  ανταγωνιστικό περιβάλλον που πρέπει υποτίθεται οι ίδιοι να εγκαταστήσουν για το καλό  της χώρας. ( Braendle et al. 2017). 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ 

Στη χώρα με τον υψηλότερο δείκτη διαφθοράς στην Ευρώπη, τα χαμηλότερα εισοδήματα, την  χαμηλότερη ανταγωνιστικότητα, το μεγαλύτερο δημόσιο χρέος, τον υψηλότερο πληθωρισμό  ακρίβειας ενέργειας και τροφίμων, οι Σαλμάδες βλέπουν μόνο το επιτελικό κράτος του  Μητσοτάκη και όχι την πρακτική του. 

Από την άλλη η κεντροαριστερά ετοιμάζεται για την εκλογική κατάρρευση του Μητσοτάκη  και οι σωτήρες της κεντροαριστεράς θέλουν να πάρουν θέση στις καρέκλες. Τα ΧΑΛΙΑ δεν τα  βλέπετε κύριοι; Θα αλλάξει αυτό το κλεπτοκρατικό καθεστώς των ανικάνων επιχειρηματιών  και πολιτικών; 

Αριστεροί – δεξιοί κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι. Αν δεν βρείτε κοινή πλατφόρμα  για το μαύρο πολιτικό χρήμα, τη θεσμική θωράκιση της διαφάνειας και τη μεταρρύθμιση της αγοράς σε ανταγωνιστική κλπ είστε στην πλειοψηφία σας οι ανεπάγγελτοι χαμηλών  προσόντων που αναζητούν επάγγελμα στην πολιτική…

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί