Euro2024: Στα πέναλτι πήρε την πρόκριση η Αγγλία

1-1 με την Ελβετία

Η Αγγλία πήρε την πρόκριση με έναν όχι και τόσο αγαπημένο τρόπο, καθώς ξεπέρασε το εμπόδιο της Ελβετίας στη διαδικασία των πέναλτι 5-3. Στην κανονική διάρκεια ο Εμπολό σκόραρε στο 75′ και ο Σάκα με υπέροχο σουτ στο 80′ ισοφάρισε ενώ στην παράταση δεν άλλαξε κάτι.

Η Ελβετία ήταν εκείνη που πήρε κεφάλι στο σκορ στο 74′. Ο Εντόι έκανε ένα ωραίο γύρισμα προς τη μικρή περιοχή, ο Στόουνς δεν μπόρεσε να ανακόψει την πορεία της μπάλας και ο Εμπολό από κοντά σκόραρε.

Η Αγγλία απάντησε πέντε λεπτά μετά. Ο Σακά πήρε την μπάλα εκτός περιοχής και με ένα απίθανο τελείωμα έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας, στέλνοντας το παιχνίδι στην παράταση.

Ο Σακά ήταν δραστήριος, αλλά το πρώτο μέρος δεν είχε τελική στην εστία

Στο πρώτο μέρος ο ρυθμός του αγώνα ήταν κοντρολαρισμένος, με τις δύο ομάδες να ισορροπούν μέχρι και το δεκάλεπτο. Ωστόσο στο υπόλοιπο του ημιχρόνου τα τρία λιοντάρια ήταν αυτά που προσπαθούσαν κυρίως να απειλήσουν τα καρέ του Ζόμερ.

Η πρώτη φάση των Άγγλων ήταν στο 13′ όταν το σουτ του Ράις από το ημικύκλιο της περιοχής κόπηκε από τον Σερ, ενώ την ίδια τύχη είχε και η προσπάθεια του Μέινου τρία λεπτά μετά. Στο 22′ ο Χάρι Κέιν έπιασε μια άσχημη κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τρίπιερ, αλλά αυτή πέρασε αρκετά άουτ.

Ο Σάκα δημιουργούσε διαρκώς κινδύνως, ντρίμπλαρε τέσσερις φορές στο πρώτο μέρος τον Έμπισερ (ρεκόρ στη διοργάνωση), ωστόσο δεν μπόρεσε κάποια από τις ενέργειές του να μετουσιωθεί σε γκολ. Έτσι το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε χωρίς σουτ στον στόχο.

Ο Σακά με το υπέροχο γκολ απάντησε στον Εμπολό

Σε αντίθεση με το πρώτο μέρος που οι δύο ομάδες μπήκαν πιο ορεξάτες, στο δεύτερο το παιχνίδι ξεκίνησε με έναν αργό ρυθμό. Στο 51′ είδαμε και την πρώτη τελική στο ματς με τον Εμπολό που έπιασε ένα αδύναμο γυριστό σουτ, με τον Πίκφορντ να μπλοκάρει εύκολα την μπάλα.

Η Ελβετία ήταν εκείνη που είχε την μπάλα στα πόδια της στο δεύτερο μέρος, όμως οι Άγγλοι αμύνονταν αρκετά καλά. Στο 66′ η Ελβετία είχε ευκαιρία με τον Έμπισερ μέσα στην περιοχή, όμως το σουτ που εξαπέλυσε πέρασε αρκετά άουτ. Στο 74′ βρήκε αυτό που έψαχνε με την κοντινή προβολή του Μπριλ Εμπολό που δεν είχε πρόβλημα να σκοράρει από κοντά.

Η Αγγλία έδειξε σφιγμό και ισοφάρισε με το απίθανο τελείωμα του Σάκα στο 80ο λεπτό που δεν άφησε περιθώρια στον Ζόμερ. Στο φινάλε ο Τσούμπερ πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή έκανε το σουτ, αλλά δεν είχε ισορροπία και η πάλα πήγε ψηλά.

Τίποτα δεν άλλαξε στην παράταση

Στην παράταση οι Άγγλοι ήταν αυτοί που είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 95′ ο Ράις έπιασε ένα ωραίο σουτ που απομάκρυνε ο Ζόμερ με σπουδαία επέμβαση. Το ίδιο έγινε και στο 102′ όταν ο Μπέλιγχαμ έπιασε ένα ωραιό σουτ, το οποίο όμως ήλεγχε πλήρως ο κίπερ της Ίντερ.

Στο δεύτερο μέρος οι Ελβετοί ήταν εκείνοι που είχαν τις φάσεις με αποκορύφωμα την απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Σακίρι που σταμάτησε στο δοκάρι. Στα πέναλτι οι Άγγλοι είχαν απόλυτη ευστοχία και προκρίθηκαν στους “4”.

Οι αρχικές συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αγγλία: Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Κόνσα, Τρίπιερ, Ράις, Μέινου, Μπέλιγχαμ, Σάκα, Κέιν, Φόντεν.

Ελβετία: Ζόμερ, Σερ, Ακάντζι, Ροντρίγκες, Ρίντερ, Έμπισερ, Τσάκα, Φρόιλερ, Βάργκας, Εντόι, Εμπολό.

sport24.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί