ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η ΠΓ συζητά για ΑΥΓΗ και Κόκκινο – Από τα 969.000 € του 2015 στα 4,1 εκ. € το 2024 το κόστος για το κόμμα

Τα στοιχεία που παρουσίασε ο Στ. Κασσελάκης – Για το 2024 η τακτική κρατική χρηματοδότηση στον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι στα 4,5 εκ ευρώ

Ο Στέφανος Κασσελάκης ανακοίνωσε θα συγκαλέσει εκ νέου ξεχωριστή Πολιτική Γραμματεία την ερχόμενη εβδομάδα για την ΑΥΓΗ και το Κόκκινο, προκειμένου, όπως είπε, «να παρθούν οι αποφάσεις που πρέπει επιτέλους να παρθούν».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ – ο οποίος χθες βρέθηκε στα γραφεία της ΑΥΓΗΣ – μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή αναφέρθηκε στα οικονομικά του κόμματος και των μέσων του.

Δείτε:

Στέφανος Κασσελάκης: Στόχος η ενδυνάμωση της Αυγής και του Κόκκινου – Η επίσκεψη στα γραφεία της εφημερίδας

Όπως είπε, «την τετραετία 2015-2018 με διπλές εθνικές εκλογές και δημοψήφισμα, και συνέδριο, είχαμε κρατική χρηματοδότηση 22,7 εκ. ευρώ, από τα οποία τα 7,4 δόθηκαν για την εξόφληση τραπεζικού δανείου. Δηλαδή την τετραετία 15-18 η καθαρή χρηματοδότηση που είχαμε διαθέσιμη ήταν 15,3 εκ.

Την τετραετία 2019-2022, με διπλές εκλογές εθνικές και ευρωεκλογές, και συνέδριο και με εκλογή προέδρου και ΚΕ, είχαμε κρατική χρηματοδότηση 35 εκ. ευρώ, από τα οποία τα 4,1 δόθηκαν για την ολική εξόφληση του δανείου. Δηλαδή την τετραετία 2019-’22 η καθαρή χρηματοδότηση που είχαμε διαθέσιμη ήταν 30,9 εκ, διπλάσια δηλαδή από την προηγούμενη τετραετία.

Το 2023, με διπλές εθνικές εκλογές και αυτοδιοικητικές, και με εσωκομματικές εκλογές, η κρατική χρηματοδότηση που λάβαμε ανήλθε στα 11,5 εκ. ευρώ. Για το 2024, ενώ έχουμε περάσει από συνέδριο, η τακτική χρηματοδότηση θα ανέλθει στα 4,5 εκ ευρώ».

Αναφορικά με την ΑΥΓΗ και το Κόκκινο, που όπως επισήμανε ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να στηρίξει, είπε:

  • Για το 2015, η δαπάνη του ΣΥΡΙΖΑ για τα δύο μέσα ήταν 969.000 ευρώ.
  • Το 2019, σκαρφάλωσε στα 3,1 εκ.
  • Το 2021, στα 3,6 εκ.
  • Και φέτος, προβλέπεται να ανέλθει στα 4,1 εκ.

Όπως καταλαβαίνετε, έχει έρθει η ώρα τα όργανα του κόμματος να πάρουν μεγάλες αποφάσεις για τα ιστορικά αυτά Μέσα. Και γι’ αυτό θα συγκαλέσω εκ νέου ξεχωριστή Πολιτική Γραμματεία την ερχόμενη εβδομάδα. Να παρθούν οι αποφάσεις που πρέπει επιτέλους να παρθούν. Να ξέρετε ότι η Οικονομική Επιτροπή, που θα συστήσουμε εφαρμόζοντας το καταστατικό μας, και η Πολιτική Γραμματεία θα είναι διαθέσιμες στον καθένα και στην καθεμία για τις απαντήσεις που χρειάζεστε».

Σημειώνεται ότι εργαζόμενοι της ΑΥΓΗΣ και του Στο Κόκκινο συγκεντρώθηκαν έξω από το ξενοδοχείο όπου συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ενάντια διαμαρτυρόμενοι για την αναστολή κυκλοφορίας του καθημερινού φύλλου της εφημερίδας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί