Κακοκαιρία στην Αττική: Πέφτει ένας κεραυνός κάθε δύο δευτερόλεπτα – Πότε υποχωρούν τα φαινόμενα

«Ένας κεραυνός κάθε δύο δευτερόλεπτα» έπεφτε στη χώρα από το πρωί μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο. Πάντω από 400 οι κεραυνοί στην Αττική.

Ακραία καιρικά φαινόμενο πλήττουν τις τελευταίες ώρες διάφορες περιοχές, ενώ από την κακοκαιρία χτυπήθηκε και η Αττική με αντλήσεις υδάτων από σπίτια, διακοπές κυκλοφορίας, κατά τόπους χαλαζοπτώσεις, ακόμα και πυρκαγιές από τους κεραυνούς σε οικόπεδα, χορτολιβαδικές αλλά και δασικές εκτάσεις.

Από τις 18:00, σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία, αναμένεται το δεύτερο ισχυρό κύμα κακοκαιρίας που θα πλήξει την ευρύτερη περιοχή της Αττικής με καταιγίδες και πολλούς κεραυνούς. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους ο καιρός μέχρι τις 21:00 θα είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος.

Πού εκδηλώνονται καιρικά φαινόμενα

Στην Αττική, στις 15:00 το μεσημέρι, ασθενής βροχή υπήρχε στο Πόρτο Ράφτη, την Παλλήνη, τη Ραφήνα, το Κορωπί και στα Σπάτα. Νωρίτερα, ισχυρές βροχές είχαν σημειωθεί σε Διόνυσο, Άγιο Στέφανο και Σπάτα, ενώ χαλάζει έπεσε στον Άγιο Στέφανο. Βροχή έπεσε στις 16:00 το μεσημέρι και στην Ελευσίνα και λίγο αργότερα στο Πέραμα. τον Κορυδαλλό και το Φάληρο.

Το μεσημέρι, η κακοκαιρία έπληξε και περιοχές της Πελοποννήσου, με ισχυρά φαινόμενα να εκδηλώνονται σε Νεμέα, Ισθμό, Άργος και Ξυλοκέριζα Κορίνθου.

Βροχή έπεσε επίσης στην Αυλίδα, τη Χαλκίδα, τη Θήβα, τον Νέο Παλαμά Φθιώτιδας, την Αμφίκλεια και την Τραγάνα, ενώ πιο ασθενή ήταν τα φαινόμενα στην Άμφισσα, το Παλαιοχώρι, τον Παρνασσό, την Τανάγρα. Ισχυρή βροχή εκδηλώθηκε και στην Ελασσόνα.

Δείτε τον χάρτη κεραυνικής δραστηριότητας:

Σύμφωνα με το Meteo, το μεγαλύτερο ύψος βροχής καταγράφηκε στο σταθμό του Αγίου Στεφάνου και ήταν ίσο με 53 χιλιοστά. Μάλιστα εξαιτίας της συσσώρευσης υδάτων έκλεισε ο κόμβος της περιοχής για τα οχήματα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί