Αποχαιρέτησαν τον Γιάννη Σμπώκο (Φωτο)

Φωτο: ImageOnline / Κώστας Μεταξάκης

Σήμερα στην εκκλησία του Αγίου Μηνά, συγγενείς και φίλοι παρουσία πλήθους κόσμου αποχαιρέτησαν έναν από τους σημαντικότερους Κρητικούς ξενοδόχους, τον Γιάννη Σμπώκο, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών.

Δείτε: Πένθος στον τουριστικό κόσμο της Κρήτης: Έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Σμπώκος- Υπήρξε πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ

Επιθυμία της οικογένειας είναι αντί στεφάνων να ενισχύσει το έργο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου και του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου.

Η ανακοίνωση της εταιρίας Phāea

Ο ιδρυτής της ξενοδοχειακής εταιρίας Phāea, Γιάννης B. Σμπώκος, έφυγε αργά χθες το απόγευμα, 1 Ιουλίου 2024, ήσυχα σε ηλικία 75 ετών. Από τα πρώτα του βήματα δραστηριοποιήθηκε στον τουρισμό, σταθερά προσανατολισμένος στην ποιότητα των υπηρεσιών και τη συνεχή αναβάθμιση των υποδομών. Οραματίστηκε έναν τουρισμό που κέντρο έχει το σεβασμό προς το περιβάλλον, την κοινωνία και τον άνθρωπο, δημιουργώντας μία από τις σημαντικότερες ξενοδοχειακές εταιρίες της Κρήτης.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του ΣΕΤΕ, μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, συμμετείχε ενεργά σε σημαντικές πρωτοβουλίες, όπως τη Minoan Lines, Hellenic Seaways, Forthnet, AirGreece που συνέβαλαν στη συνολική αναβάθμιση του τουρισμού της χώρας μας, και παράλληλα υπηρέτησε με συνέπεια και όραμα την τοπική αυτοδιοίκηση ως Αντιδήμαρχος Ηρακλείου, Πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ και Δημοτικός Σύμβουλος.

Παντρεμένος με την Ελένη Καπαρουνάκη, αγαπημένη σύντροφο της ζωής του από τα χρόνια του γυμνασίου, απέκτησε δύο κόρες, Αγάπη και Κωστάντζα Σμπώκου, και τέσσερα εγγόνια.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Πέμπτη 4 Ιουλίου στις 12:00 το μεσημέρι στον Ι.Ν. Αγίου Μηνά, στο Ηράκλειο.

Επιθυμία της οικογένειας είναι αντί στεφάνων να ενισχύσει το έργο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου και του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου.

AlphaBank
GR5301409600960002002000519
ΔIKAIOYXOΣ: IΚΒΚΚ
Εις μνήμην Ιωάννου Σμπώκου

Συλλυπητήρια δήλωση του Δημάρχου Μαλεβιζίου Μεν. Μποκέα

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας έκανε την ακόλουθη δήλωση για την απώλεια του τουριστικού επιχειρηματία Γιάννη Σμπώκου: 

«Εκείνος που μας δίδαξε ότι μόνο οι ομαδικές μάχες μπορούν να γεννήσουν θαύματα. Που χάραξε την πορεία του με προσφορά, αποφασιστικότητα, τόλμη και γενναιότητα. Πάντα μπροστά, πνεύμα ανήσυχο, ακούραστο και πρωτοπόρο. Ηγετικός επιχειρηματίας με αποτύπωμα που λίγοι αφήνουν, τόσο στον τουριστικό κλάδο και την ελεύθερη αγορά, όσο και στην κοινωνία, αλλά και στην τοπική αυτοδιοίκηση. Εξαιρετικός οικογενειάρχης, προσέφερε την αγάπη του και τη στήριξη του απλόχερα, με ευαισθησία και σεβασμό. Ο Γιάννης Σμπώκος, άνθρωπος σπουδαίος με σπάνιο ήθος και ευγένεια, δε βρίσκεται πια κοντά μας. Το κενό που αφήνει πίσω του μεγάλο. Τιμή μου η εμπιστοσύνη του στα πρώτα μου βήματα. Κυρία Ελένη, Αγάπη, Κωνστάντζα η σκέψη μου κοντά σας… Καλό του ταξίδι στο φως των ουρανών.»

Ψήφισμα Διοικητικού Συμβουλίου ΔΕΥΑΗ για τον θάνατο του Γιάννη Σμπώκου 

Με το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του ΓΙΑΝΝΗ ΣΜΠΩΚΟΥ, πρώην Προέδρου του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΗ την περίοδο 1990-1993, το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιχείρησης συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση σήμερα 02-7-2024 και αφού εξέφρασε τη θλίψη του για τον θάνατό του, αποφάσισε τα εξής:

1. Να εκφράσει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

2. Να παραστεί σύσσωμο στην κηδεία του.

3. Να δημοσιεύσει το παρόν ψήφισμα στον Τοπικό Τύπο και στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ της ΔΕΥΑΗ

Γεώργιος Βουρεξάκης

Η ανακοίνωση του Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων

Το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Παγκρήτιου Σύλλογου Διευθυντών Ξενοδοχείων εκφράζουν την βαθιά τους θλίψη και τα ειλικρινή συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του Γιάννη Σμπώκου πρωτοπόρο του τουρισμού της Κρήτης, άξιου επιχειρηματία και σπουδαίου άνθρωπου.

Ο Γιάννης Σμπώκος υπήρξε ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Sbokos Hotel Group, σήμερα Pháea, ιδρυτικό μέλος του ΣΕΤΕ, μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, έχτισε μερικά από τα σημαντικά ξενοδοχεία στην Κρήτη που ήταν πρωτοποριακά για την εποχή τους και συμμετείχε ενεργά σε σημαντικές πρωτοβουλίες, όπως τη Minoan Lines, Hellenic Seaways, Forthnet, AirGreece που συνέβαλαν στη συνολική αναβάθμιση του τουρισμού της χώρας μας, και παράλληλα υπηρέτησε με συνέπεια και όραμα την τοπική αυτοδιοίκηση ως Αντιδήμαρχος Ηρακλείου, Πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ και Δημοτικός Σύμβουλος.

Θα τον θυμόμαστε πάντοτε για την πολύτιμη προσφορά του στον τουρισμό και στον τόπο μας.

Η ανακοίνωση του Χάρη Μαμουλάκη

Στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του Γιάννη Σμπώκου, ο Τομεάρχης Υποδομών & Μεταφορών Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του Ελληνικού τουρισμού, ένας άνθρωπος διορατικός και πνεύμα ανήσυχο, πέρασε στην αιωνιότητα. 

Ο Γιάννης Σμπώκος αφήνει πίσω του ανεξίτηλο αποτύπωμα. Τόσο έχοντας διανύσει μια αξιέπαινη διαδρομή στον ιδιαίτερα ανταγωνιστικό στίβο της τουριστικής βιομηχανίας, κρατώντας πάντα ψηλά ως προτεραιότητες τον σεβασμό στο περιβάλλον, στην κοινωνία, στον άνθρωπο. Όσο και έχοντας υπηρετήσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση, προσφέροντας στον τόπο μας και τους ανθρώπους του με σταθερά προοδευτικό όραμα και αδιαπραγμάτευτες κοινωνικές ευαισθησίες.

Στην οικογένεια και τους οικείους του, εκφράζω ειλικρινή συλλυπητήρια.».

Ο Παύλος Γερουλάνος αποχαιρετά τον Γιάννη Σμπώκο

Aνάρτηση με αφορμή τον θάνατο του Γιάννη Σμπώκου έκανε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Γερουλάνος.

Στην ανάρτησή του αναφέρει:

Τον Γιάννη Σμπώκο τον γνώρισα όταν ήμουν Υπουργός. Ένας πρωτοπόρος ξενοδόχος, από εκείνους που ένας πολιτικός οφείλει να ακούει και να σέβεται τη διαδρομή τους. Είτε συμφωνεί μαζί τους είτε διαφωνεί. Στην πορεία, είχα την τιμή να τον γνωρίσω και ως άνθρωπο. Ήταν σπουδαίος. Και η ποιότητά του φαινόταν σε καθετί που έκανε. Από την υπέροχη οικογένειά του, μέχρι την κάθε λεπτομέρεια στη δουλειά. Κυρίως όμως, στον τρόπο που σεβόταν κάθε εργαζόμενο στις επιχειρήσεις του. Μια παρακαταθήκη που άφησε στην οικογένειά του. Την άμεση και την ευρύτερη. Πραγματικά, ένας σπάνιος άνθρωπος που αγάπησα από σεβασμό.

Φωτογραφίες: ImageOnline / Κώστας Μεταξάκης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί