Κλείνει το καθημερινό φύλλο της Αυγής – Σχέδιο εξυγίανσης στο κυριακάτικο φύλλο και στο «Κόκκινο 105.5»

Με απόφαση του εκτελεστικού γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ και του ΔΣ της Αυγής, κλείνει, όπως όλα δείχνουν το καθημερινό φύλλο της ιστορικής εφημερίδας Αυγή, στο πλαίσιο της οικονομικής εξυγίανσης του ΣΥΡΙΖΑ.

Η απόφαση έχει ήδη ανακοινωθεί στους εργαζόμενους, ενώ αναμένεται να ακολουθηθεί μοντέλο εξυγίανσης τόσο για το έντυπο όσο και για τον Ρ/Σ «Στο Κόκκινο».

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η απόφαση δεν θα οδηγήσει σε απολύσεις εργαζόμενων, καθώς όσοι εργάζονταν στο καθημερινό φύλλο θα απορροφηθούν στην ιστοσελίδα avgi.gr και στο κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδας.

Η Αυγή πρωτοεκδόθηκε ως όργανο της Ενιαίας Δημοκρατικής Αριστεράς, αρχικά ως εβδομαδιαία εφημερίδα και κατόπιν ως ημερήσια. Στην περίοδο 1967-1974 η έκδοσή της απαγορεύτηκε από τη στρατιωτική χούντα.

Η ανακοίνωση του ΔΣ της “Αυγής”

Στο πλαίσιο του οικονομικού εξορθολογισμού και με δεδομένη τη δυσχερή οικονομική κατάσταση της εταιρείας, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε, σε συνεννόηση με τον βασικό μέτοχο, την αναστολή της έκδοσης του ημερήσιου φύλλου της εφημερίδας «Η Αυγή» με σκοπό την αναβάθμιση της κυριακάτικης έκδοσης και της ιστοσελίδας “avgi.gr”

Σημειώνουμε ότι τα τελευταία χρόνια, σε συνάρτηση και της επικρατούσας κατάστασης στα έντυπα μέσα, οι πωλήσεις της καθημερινής έντυπης έκδοσης σ΄ όλη τη χώρα δεν ξεπερνούν κατά μέσο όρο  τα 750 φύλλα ημερησίως.

Το διοικητικό συμβούλιο θα παρουσιάσει το πλάνο του για τον εκσυγχρονισμό του Μέσου και τη βέλτιστη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας.

Καλούμε τις αναγνώστριες και τους αναγνώστες που αποτελούν διαχρονικά τη δύναμη της εφημερίδας, να τη στηρίξουν και σε αυτή τη δύσκολη στιγμή.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Αθήνα, 25/06/2024

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί