Θέμης Σοφός: «Η Σοφία Πολυζωγοπούλου δέχτηκε 30 μπουνιές μέσα στο αυτοκίνητο από τον Απόστολο Λύτρα» (βίντεο)

Για «βαρύτατο τραυματισμό» της δικηγόρου έκανε λόγο ο συνήγορος της Σοφίας Πολυζωγοπούλου, σημειώνοντας για την υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού της από τον σύζυγό της Απόστολο Λύτρα ότι «αυτό που έχει συμβεί προσβάλει όλο τον νομικό κόσμο». 

Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ, έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων, ο Θέμης Σοφός επισήμανε αναφορικά με σοβαρό επεισόδιο με πρωταγωνιστές συγγενείς του Απόστολου Λύτρα στο σπίτι του ζευγαριού στον Γέρακα και απειλές σε βάρος της συζύγου του, ότι παραβιάστηκαν οι περιοριστικοί όροι που επιβλήθηκαν στον γνωστό ποινικολόγο, με τον ίδιο να απαντά σε ερώτηση αν ζήτησε την αντικατάσταση των περιοριστικών όρων, ότι «στην δικονομία δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα του μηνυτή. Δεν μπορεί να πάει ο μηνυτής και να ζητήσει αντικατάσταση».

Όπως εξήγησε ο δικηγόρος της Σοφίας Πολυζωγοπούλου «ο υποστηρίζων την κατηγορία έχει το δικαίωμα να γνωστοποιήσει στην ανάκριση όλα τα πραγματικά περιστατικά. Έχει δικαίωμα και καθήκον να διαφωτίσει την ανάκριση για την αλήθεια. Αυτό κάναμε. Γνωστοποιήσαμε τα περιστατικά τα οποία συνέβησαν χθες όπου κατά τρόπο μάλλον εξωφρενικό, μετά από τέτοια αντιμετώπιση που υπήρξε από τη δικαιοσύνη με περιοριστικούς όρους μετοίκησης, απαγόρευση προσέγγισης και συναναστροφής, είδαμε μία συμπεριφορά η οποία προφανώς δεν συνάδει με αυτό που λέμε τουλάχιστον ταπεινή συμμόρφωση στους όρους».

«Έχει απαγορευτεί η μετοίκηση. Εφόσον υπάρχουν κλειδιά στα χέρια σου, γιατί δεν τα παραδίδεις; Εφόσον ενδιαφέρεσαι να παραλάβεις πράγματα και γνωρίζεις ότι σου έχουν προσφερθεί, γιατί δεν υποβάλεις αίτημα για άδεια από την ανακρίτρια;» διερωτήθηκε, υπογραμμίζοντας ότι «η απάντηση φυσικά ότι υπήρξε συνεννόηση μεταξύ των μερών πρώτον διαψεύδεται από την πλευρά της Σοφίας» και πως δεν υπήρξε «καμία συνεννόηση. Άλλωστε φαίνεται αυτό από τον αιφνιδιασμό της όταν άνοιξαν την εξώπορτα της οικίας και μπήκαν στον αύλειο χώρο και κάλεσε αμέσως τις αστυνομικές αρχές και διερωτώμαι εφόσον ισχυρίζεται αυτό που ισχυρίζεται προφανώς από ότι φαίνεται σε βάρος του ο κατηγορούμενος γιατί δεν πήγε να κάνει μία αίτηση στην ανακρίτρια και να ζητήσει την άδεια να προσεγγίσει την οικία;».

Παράλληλα ο Θέμης Σοφός, ανέφερε σχετικά με το άγριο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, ότι η Σοφία Πολυζωγοπούλου, δέχτηκε 30 μπουνιές στο πρόσωπο, με τον ίδιο να τονίζει ότι «μία αξιοπρεπής στάση δεν επιτρέπει και δεν συγχωρεί καμία επιχειρηματολογία».

«Είναι πολύ μεγάλη παθογένεια της κοινωνίας μας. Έχουμε φτάσει σε απύθμενα βάθη θράσους και απώλειας της συνείδησης αν προσπαθούμε να βρούμε δικαιολογητική βάση σε μία συμπεριφορά η οποία μάλλον είναι η μόνη που διαφοροποιεί το ανθρώπινο είδος από τα ζωώδη ένστικτα. Διότι 30 μπουνιές μέσα στο αυτοκίνητο στο πρόσωπό της όπου προσπαθούσε η ίδια με τα χέρια της να καλύψει το πρόσωπό της και της προκάλεσε κατάγματα στα δάχτυλα της από τα γρονθοκοπήματα, αυτό καταλαβαίνετε νομίζω ότι μία αξιοπρεπής στάση δεν επιτρέπει και δεν συγχωρεί καμία επιχειρηματολογία. Ακούστηκαν για αντρικά χαρακτηριστικά ακούστηκαν για βαλκάνιους ακούστηκαν διάφορα πράγματα τα οποία προφανώς προσβάλλουν το γυναικείο φύλο. Προφανώς προσβάλλουν την κοινωνία μας. Θέλω να πω ότι υπάρχει μεγάλη μερίδα στον νομικό κόσμο που έχει και προσωπικό και νομικό αυτοσεβασμό» είπε χαρακτηριστικά ο Θέμης Σοφός. 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του δικηγόρου  της Σοφίας Πολυζωγοπούλου

Ανέλαβα την εκπροσώπηση της Σοφίας Πολυζωγοπούλου, μιας συναδέλφου άξιας, μάχιμης δικηγόρου, μητέρας και πλέον κακοποιημένης, δυστυχώς, με τραυματισμό βαρύτατο από τον οποίο προσπαθεί να αναρρώσει και σωματικά και ψυχολογικά. Λυπάμαι πάρα πολύ για αυτό που έχει συμβεί. Προσβάλει όλο τον νομικό κόσμο. Ακούσαμε και διαβάσαμε όλοι τις θέσεις και θα κριθούν από την δικαιοσύνη.

Στην δικονομία δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα του μηνυτή. Δεν μπορεί να πάει ο μηνυτής και να ζητήσει αντικατάσταση. Ο υποστηρίζων την κατηγορία έχει το δικαίωμα να γνωστοποιήσει στην ανάκριση όλα τα πραγματικά περιστατικά. Έχει δικαίωμα και καθήκον να διαφωτίσει την ανάκριση για την αλήθεια. Αυτό κάναμε. Γνωστοποιήσαμε τα περιστατικά τα οποία συνέβησαν χθες όπου κατά τρόπο μάλλον εξωφρενικό, μετά από τέτοια αντιμετώπιση που υπήρξε από τη δικαιοσύνη με περιοριστικούς όρους μετοίκησης, απαγόρευση προσέγγισης και συναναστροφής, είδαμε μία συμπεριφορά η οποία προφανώς δεν συνάδει με αυτό που λέμε τουλάχιστον ταπεινή συμμόρφωση στους όρους. 

Εγώ δεν θα απασχολήσω τα ΜΜΕ με συνεντεύξεις και αναλύσεις και αναπτύξεις μιας υπόθεσης. Αυτό που καλούμαι να κάνω και θα το κάνω γιατί με τιμά με την ανάθεση της εκπροσώπησής της η Σοφία είναι να εκπροσωπήσω τα δικαιώματά της στο έπακρο κατά τη διάρκεια της ανάκρισης. Αυτό στο οποίο θα ήθελα να επικεντρώσω είναι το εξής απλό ερώτημα: Έχει απαγορευτεί η μετοίκηση. Εφόσον υπάρχουν κλειδιά στα χέρια σου, γιατί δεν τα παραδίδεις; Εφόσον ενδιαφέρεσαι να παραλάβεις πράγματα και γνωρίζεις ότι σου έχουν προσφερθεί, γιατί δεν υποβάλεις αίτημα για άδεια από την ανακρίτρια; Και η απάντηση φυσικά ότι υπήρξε συνεννόηση μεταξύ των μερών πρώτον διαψεύδεται από την πλευρά της Σοφίας. Καμία συνεννόηση δεν υπήρξε. Άλλωστε φαίνεται αυτό από τον αιφνιδιασμό της όταν άνοιξαν την εξώπορτα της οικίας και μπήκαν στον αύλειο χώρο και κάλεσε αμέσως τις αστυνομικές αρχές και διερωτώμαι εφόσον ισχυρίζεται αυτό που ισχυρίζεται προφανώς από ότι φαίνεται σε βάρος του ο κατηγορούμενος γιατί δεν πήγε να κάνει μία αίτηση στην ανακρίτρια και να ζητήσει την άδεια να προσεγγίσει την οικία;

Η κόρη συνοδευόταν από ένα άλλο άτομο που είναι προφανώς του προηγούμενου οικογενειακού περιβάλλοντος του κατηγορουμένου συνοδευόταν και από έναν συνεργάτη του δικηγόρο. Τους προέτρεψε ο αστυνομικός που φύλασσε την οικία να μην εισέλθουν στην οικία. Άνοιξαν την πόρτα. Μπήκαν μέσα και οι τρεις. Αυτό άλλωστε καταθέτει ο αστυνομικός που φύλασσε την οικία. Μπήκαν στον αύλειο χώρο και οι τρεις και φυσικά προκλήθηκε μεγάλη ένταση, φωνασκίες και αυτό προκάλεσε μία απειλητική ατμόσφαιρα για την Σοφία. Λόγος για τον οποίον κάλεσε τελικά τις αστυνομικές αρχές.

Είναι πολύ μεγάλη παθογένεια της κοινωνίας μας. Έχουμε φτάσει σε απύθμενα βάθη θράσους και απώλειας της συνείδησης αν προσπαθούμε να βρούμε δικαιολογητική βάση σε μία συμπεριφορά η οποία μάλλον είναι η μόνη που διαφοροποιεί το ανθρώπινο είδος από τα ζωώδη ένστικτα. Διότι 30 μπουνιές μέσα στο αυτοκίνητο στο πρόσωπό της όπου προσπαθούσε η ίδια με τα χέρια της να καλύψει το πρόσωπό της και της προκάλεσε κατάγματα στα δάχτυλα της από τα γρονθοκοπήματα, αυτό καταλαβαίνετε νομίζω ότι μία αξιοπρεπής στάση δεν επιτρέπει και δεν συγχωρεί καμία επιχειρηματολογία.

Ακούστηκαν για αντρικά χαρακτηριστικά ακούστηκαν για βαλκάνιους ακούστηκαν διάφορα πράγματα τα οποία προφανώς προσβάλλουν το γυναικείο φύλο. Προφανώς προσβάλλουν την κοινωνία μας. Θέλω να πω ότι υπάρχει μεγάλη μερίδα στον νομικό κόσμο που έχει και προσωπικό και νομικό αυτοσεβασμό.

Τέλος θέλω να προσθέσω κάτι για αυτή τη περίφημη σκάλα. Είναι πολύ ευφυές αυτό που έκανε η Σοφία και δεν θα το έκανε ο καθένας και ο λόγος που το έκανε ήταν η ίδια η εμπειρία της από τη δικηγορία που έχει ασκήσει. Όταν λέει ‘πήγαινέ με στο νοσοκομείο, σε παρακαλώ γιατί φοβάμαι ότι πεθαίνω, καταπίνω αίμα και θα πω ότι έπεσα από τις σκάλες’, θέλετε να σας παραφράσω την ίδια σε άλλη περίπτωση; ‘Πήγαινέ με στο νοσοκομείο και θα πω ότι με βίασε άλλος. Πήγαινε με στο νοσοκομείο και θα πω ότι με μαχαίρωσε άλλος’. Καταλαβαίνει κανείς τουλάχιστον όποιος έχει εχέφρων νου ότι δεν γίνονται πειστικά ορισμένα επιχειρήματα τα οποία εκ των υστέρων έρχονται.

Η συγγνώμη, γιατί την ακούμε πολλές φορές στα δικαστήρια, πρέπει να συνοδεύεται και από μία συμπεριφορά η οποία την δικαιολογεί και την υποστηρίζει. Αν η συγγνώμη ακολουθείται από συμπεριφορές τραμπουκισμού, εισβολής, απειλών και παραβίασης όρων, αντιλαμβάνεται κανείς κανείς πολλώ δε μάλλον όταν το αναφερόμενο πρόσωπο ανήκει στις τάξεις του νομικού κόσμου που έχει μία ιδιαίτερη υποχρέωση να δείξει μία συγκεκριμένη συμπεριφορά τι εκεί η αντιμετώπιση θα είναι σκληρότατη. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί