Euro 2024: Τα αποτελέσματα και το σημερινό πρόγραμμα

Με τρεις αγώνες συνεχίζεται σήμερα το Euro 2024 της Γερμανίας.

Στις 4 μμ παίζουν Πολωνία – Ολλανδία.

Στις 7μμ Σλοβενία – Δανία.

Στις 10μμ Σερβία Αγγλία.

Τα ματς μεταδίδονται από την ΕΡΤ1.

Τα αποτελέσματα του Σαββάτου

Ουγγαρία – Ελβετία 1-3

Στο RheinEnergieStadion της Κολωνίας αναμετρήθηκε η Ουγγαρία με την Ελβετία, για την πρώτη αγωνιστική του Α’ ομίλου του Euro 2024, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να εξασφαλίσουν μια θέση στην επόμενη φάση του τουρνουά.

Σε έναν συναρπαστικό αγώνα η Ελβετία επικράτησε της Ουγγαρίας με σκορ 3-1. Η Ελβετία πήρε προβάδισμα νωρίς με γκολ του Κουάντουο Ντούα στο 12ο λεπτό, του Μισέλ Έμπισερ στο 45ο λεπτό και στις καθυστερήσεις με τον Εμπολό καθάρισε το ματς. Η Ουγγαρία αντεπιτέθηκε στο δεύτερο ημίχρονο με γκολ του Μπάρναμπας Βάργκα στο 66ο λεπτό, αλλά δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την ισοπαλία. Η εμφάνιση της Ελβετίας χαρακτηρίστηκε από δυνατή αμυντική παρουσία και αποτελεσματικότητα στην επίθεση, διατηρώντας το προβάδισμά της παρά τις επίμονες επιθέσεις της Ουγγαρίας.

Η Ελβετία άνοιξε το σκορ (0-1) με τον Ντουά στο 12′. Ο επιθετικός της Λουντογκόρετς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα αξιοποιώντας την υπέροχη κάθετη του Έμπισερ, η οποία έκοψε την αντίπαλη άμυνα στα δύο. Μολονότι το γκολ αρχικά ακυρώθηκε ως οφσάιντ, εν τέλει μέτρησε δύο λεπτά αργότερα, μετά την εξέταση της φάσης στο VAR.

Στο 45ο λεπτό το συγκρότημα του Γιακίν διπλασίασε τα τέρματά του με τον Άμπισερ, ο οποίος με ένα δυνατό, τεχνικό, πλασέ από ύψος της μεγάλης περιοχής νίκησε τον Γουλάτσι.

Στο 66′ ο Σόμποσλαϊ κάνει τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι κι ο Βάργκα από κοντά μειώνει σε 1-2.

Στο 90’+3′ οι Ούγγροι έχοντας βγει μπροστά κάνουν λάθος και ο Εμπολό τελειώνει το ματς κάνοντας το 3-1.

ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Γουλάτσι, Λανγκ (46′ Μπόλα), Α. Ζαλάι, Φιόλα, Ορμπάν, Νάγκι, Ζομποζλάι, Κέρκεζ, Σέφερ, Βάργκα, Σαλάι

ΕΛΒΕΤΙΑ: Ζόμερ, Βίντμερ, Ακάντζι, Φρόιλερ, Τζάκα, Ροντρίγκες, Βάργκας, Ντουά, Εντόι, Άμπισερ, Σερ

Ισπανία – Κροατία 3-0

Με συνοπτικές διαδικασίες ξεπέρασε η Ισπανία το εμπόδιο της Κροατίας, στο εναρκτήριο παιχνίδι των δύο ομάδων στο Euro 2024 κόντρα στην Κροατία.

Στο πρώτο ντέρμπι του «ομίλου του θανάτου», όπως αποκαλείται ο 2ος (συμμετέχουν ακόμη η Ιταλία και η Αλβανία), η ομάδα του Ντε Λα Φουέντε έκανε επίδειξη δύναμης με 3-0 απέναντι στην Κροατία, η άμυνα της οποίας ήταν απούσα μετά το 29ο λεπτό!

Η 5η παρουσία του Λούκα Μόντριτς σε Euro εξελίχθηκε σε τραυματική εμπειρία για τον βετεράνο άσο της «Χρβάτσκα», που είδε την ομάδα του να δέχεται πολύ εύκολα γκολ στο τελευταίο τρίτο του Α΄ ημιχρόνου από τους Μοράτα (29′), Ρουΐθ (32′), Καρβαχάλ (45’+2) και να μην μπορεί ν΄ αντιδράσει στο δεύτερο.

Τη νίκη των Ιβήρων υπέγραψαν οι Μοράτα (29′), Ρουΐθ (32′), Καρβαχάλ (45’+2).

Ιταλία – Αλβανία 2-1

Στον τρίτο και τελευταίο αγώνα της ημέρας για το Euro 2024, στο «Signal Iduna Park» του Ντόρτμουντ, η Ιταλία, η οποία αποτελεί την τελευταία κάτοχο του ευρωπαϊκού τροπαίου επικράτησε σήμερα, της Αλβανίας με σκορ 2-1, η οποία συμμετέχει για δεύτερη φορά στην ιστορία της σε τελική φάση του Euro.

Η ιστορία επαναλήφθηκε για 5η φορά το βράδυ του Σαββάτου (15/6), καθώς η κάτοχος του τροπαίου Ιταλία έκανε το 5Χ5 απέναντι στην Αλβανία από το Νοέμβριο του 2014, με την τελευταία να αφορά το σημερινό εναρκτήριο ματς των δύο ομάδων στον 2ο όμιλο του Euro 2024.

Οι Ιταλοί έδειξαν την κλασική τους τακτική υπεροχή και οργάνωση, ενώ η Αλβανία προσπάθησε να ανταποκριθεί, αλλά τελικά δεν κατάφερε να ανατρέψει το σκορ. Η «σκουάντρα ατζούρα» επιβλήθηκε με 2-1 (9-2 τα γκολ υπέρ της), αποφεύγοντας την έκπληξη μιας και βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στο 23ο δευτερόλεπτο του αγώνα από τον Μπαϊράμι. Αντέδρασε άμεσα και με δύο μέσα σε πέντε λεπτά (Μπαστόνι, Μπαρέλα) μπήκε… με το δεξί στο τουρνουά και με την Ισπανία, η οποία νωρίτερα επικράτησε άνετα της Κροατίας (3-0), έχουν πλέον, τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση των δύο πρώτων θέσεων, που οδηγούν στην φάση των «16».

Ένα απίστευτο παιχνίδι με τρομερό ρυθμό από το ξεκίνημα του, καθώς μόλις στο πρώτο λεπτό, συγκεκριμένα στα 23” δευτερόλεπτα μετά από λάθος του Ντιμάρκο σε εκτέλεση πλαγίου άουτ, ο Μπαϊράμι άνοιξε το σκορ.

Στο 11ο λεπτό, μετά από σέντρα του Πελεγκρίνι στο δεύτερο δοκάρι, ο Μπαστόνι νίκησε από κοντά τον Στρακόσια, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Πέντε λεπτά αργότερα στο 16”ο Μπαρέλα με ένα εκπληκτικό σουτ έστειλε για δεύτερη φορά την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 33′ ο Φρατέζι βγήκε τετ-α-τετ με τον Στρακόσια και προσπάθησε να τον νικήσει με σκαφτό σουτ, ωστόσο ο γκολκίπερ της Αλβανίας βρήκε την μπάλα και την άλλαξε λίγο πορεία, βλέποντάς την να χτυπάει στο δοκάρι του.

Ιταλία (Σπαλέτι, 4-2-3-1): Ντοναρούμα – Ντιμάρκο, Καλαφιόρι, Μπαστόνι, Ντι Λορέντζο – Μπαρέλα, Ζορζίνιο – Κιέζα, Πελεγκρίνι, Φρατέζι – Σκαμάκα.

Αλβανία (Σιλβίνιο, 4-3-3): Στρακόσια – Χισάι, Τζιμσίτι, Αχέτι, Μιτάι – Ασλάνι, Ραμαντάνι, Μπαϊράμι – Ασάνι, Σεφέρι, Μπρόχα.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί