Κορύφωση του καύσωνα με 44 βαθμούς και σκόνη -Τι αναφέρει το Copernicus – «Έκρηξη» μικροσωματιδίων μέχρι και αύριο

Ιδιαίτερα επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία θα είναι οι συνθήκες για τη χώρα εξαιτίας του καύσωνα αλλά και της επέλασης αφρικανικής σκόνης.

Ο καύσωνας κορυφώνεται με εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες με τον υδράργυρο σε κάποιες περιοχές να αναμένεται να φτάσει ακόμα και τους 44 βαθμούς Κελσίου.

Στον χάρτη του meteo που ακολουθεί παρουσιάζονται αναλυτικά οι αναμενόμενες θερμοκρασίες για σήμερα Πέμπτη (13/6) και μέχρι τις 3 το μεσημέρι.

Την ίδια ώρα εκρηκτικό αναμένεται το επικίνδυνο «κοκτέιλ» καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση της Υπηρεσίας Παρακολούθησης Ατμόσφαιρας Copernicus Αtmosphere Monitoring Service (CAMS) για την Ελλάδα αναμένεται σήμερα (13/6) και αύριο Παρασκευή (14/6) επέλαση και αφρικανικής σκόνης.

Όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ Παναγιώτης Γιαννόπουλος, «το επεισόδιο προβλέπεται να κορυφωθεί στις 13-14 Ιουνίου με αυξημένη συγκέντρωση σωματιδίων PM10,  ακόμα και στην επιφάνεια».

Φαινόμενο που σε συνδυασμό με τον καύσωνα θα επιβαρύνει την ποιότητα του αέρα και την καθημερινότητα των πολιτών. Σύμφωνα με την Υπηρεσία Παρακολούθησης Ατμόσφαιρας Copernicus Αtmosphere Monitoring Service (CAMS),  το νέο επεισόδιο αφρικανικής σκόνης θα «χτυπήσει» τη νοτιοανατολική Ευρώπη και την ανατολική Μεσόγειο.

Το επεισόδιο προβλέπεται να κορυφωθεί στις 13-14 Ιουνίου με αυξημένη συγκέντρωση σωματιδίων PM10,  ακόμα και στην επιφάνεια.

Τα μικροσωματίδια PM10 σε συνδυασμό με τις εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες αποτελούν άμεσο κίνδυνο για τους πολίτες και ιδιαίτερα για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

Παρακολουθείστε σε πρώτο χρόνο την εξέλιξη της ποιότητας του αέρα από το ΑtmoΗub 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί