Κοροϊδία Αυγενάκη – Πιερρακάκη στα Χανιά με αναγνώριση των πτυχίων του ΜΑΙΧ, που αναγνωρίστηκαν το 2018 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ!

Η αντίδραση του Παύλου Πολάκη

Την υποκριτική κίνηση της κυβέρνησης για την πρόθεση ανάληψης νομοθετικής πρωτοβουλίας όσον αφορά αναγνώριση των μεταπτυχιακών πτυχίων του ΜΑΙΧ, σχολιάζει ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης.

Ειδικότερα, ο βουλευτής σε δήλωση του αναφέρει ότι χθες στα Χανιά, στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (ΜΑΙΧ), οι υπουργοί Αυγενάκης και Πιερρακάκης ανακοίνωσαν με μεγάλη επισημότητα την πρόθεση ανάληψης νομοθετικής πρωτοβουλίας για την αναγνώριση των μεταπτυχιακών πτυχίων του ΜΑΙΧ.

Δείτε επίσης:

Η ανακοίνωση του υπουργού Παιδείας για τη «νέα νομοθετική πρωτοβουλία» προκάλεσε ερωτήματα σχετικά με το αν η συγκεκριμένη κίνηση είναι αποτέλεσμα άγνοιας ή για προεκλογική υποσχεσιολογία, καθώς, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε ήδη αναγνωρίσει αυτά τα πτυχία ως ισότιμα με εκείνα των ελληνικών ΑΕΙ το 2018 μέσω του άρθρου 46 του νόμου 4559/2018, όπως αναφέρει ο Βουλευτής

«Όταν ο υπουργός Παιδείας δηλώνει χωρίς καμιά ντροπή πως “θα υπάρξει σύντομα νομοθετική πρωτοβουλία η οποία θα επιτρέπει στα πτυχία τα οποία χορηγεί το ΜΑΙΧ να αναγνωριστούν από το Ελληνικό κράτος” το κάνει από άγνοια ή γιατί θεωρεί ότι κανείς δεν θα πάρει χαμπάρι πως τάζει προεκλογικά “φύκια για μεταξωτές κορδέλες”;»

Επιπλέον, ο Βουλευτής αναφέρεται και στον διευθυντή του Ινστιτούτου, κ. Μπαουράκη, για την απουσία υπενθύμισης στους υπουργούς σχετικά με την προγενέστερη αναγνώριση των πτυχίων από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που είχε επισημανθεί το 2019 κατά την επίσκεψη του τότε υπουργού Σταθάκη.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση της ΝΔ το 2020, με το νόμο 4692 (άρθρο 107), έδωσε αναδρομική ισχύ στον νόμο του ΣΥΡΙΖΑ, αναγνωρίζοντας έτσι και τα πτυχία που είχαν χορηγηθεί πριν το 2018. Αυτή η διπλή αναγνώριση δημιουργεί ερωτήματα για την επάρκεια γνώσεων και τη στρατηγική της τρέχουσας κυβέρνησης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί