Πανταζής Χρονόπουλος: Πέθανε ο πρώην δήμαρχος Ζαχάρως

«Έφυγε» από τη ζωή το μεσημέρι σε ηλικία 77 χρόνων ο πρώην δήμαρχος Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος.

Ο δήμαρχος της Ζαχάρως ήταν ανάμεσα στα πρόσωπα που καταδικάστηκαν οριστικά και αμετάκλητα για τις ευθύνες και παραλείψεις στην διάρκεια των φονικών πυρκαγιών της Ηλείας το 2007 που προκάλεσαν τον θάνατο δεκάδων αθώων πολιτών.

Ο έκπτωτος δήμαρχος της Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος διετέλεσε επίσημα δήμαρχος στο Δήμο Ζαχάρως από τον Οκτώβριο του 2002 μέχρι τον Ιούλιο του 2010 όταν τέθηκε σε αργία με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών. Παρά ταύτα διεκδίκησε ξανά τη δημαρχία στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου 2010 και εξελέγη δήμαρχος με 56%, χωρίς όμως τυπικά να μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντά του, όντας σε αργία. Εντούτοις, ο ίδιος αυτο-ορκίστηκε δήμαρχος.

Η Ολομέλεια του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους έχει γνωμοδοτήσει για τον Χρονόπουλο παράβαση καθήκοντος (παράνομες προσλήψεις σε τοπικό Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών από 15.5.2003 έως 15.11.2004, με σύμβαση μισθώσεως έργου, προσώπων κατά παράβαση της αρχής της νομιμότητας της διοικήσεως – προσλήψεις χωρίς τα απαιτούμενα προσόντα) και οικονομική βλάβη κατά δημοσίου (απιστία κατά του Δημόσιου σε βαθμό κακουργήματος για προσπάθεια εξαφάνισης χρηματικού ποσού από πρόστιμα σε παράνομες καντίνες στην παραλία Ζαχάρως). Παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη δικαστική έρευνα για ξενοδοχειακή μονάδα στο οικοσύστημα του Καϊάφα με άκυρες άδειες (η Πολεοδομία της Νομαρχίας Ηλίας έχει ζητήσει ανάκληση των αδειών). Κατηγορείται επίσης για εξαπάτηση του ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην προσπάθειά του να χρησιμοποιήσει οικονομική βοήθεια της Αυστραλιανής κυβέρνησης για κτίσιμο δημαρχείου (τα χρήματα αυτά προορίζονταν για τους πυρόπληκτους).

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί