Δηλητηρίαση μαθητών – Λαμία: Εντοπίστηκε σταφυλόκοκκος σε δείγματα των σχολικών γευμάτων

Το βακτήριο του σταφυλόκοκκου φέρεται να βρέθηκε, σε δείγματα φαγητού που κατανάλωσαν μαθητές από σχολεία της Λαμίας, πολλοί από τους οποίους έπαθαν τροφική δηλητηρίαση.

Δείτε:

Λαμία: Εισαγγελική έρευνα για τη δηλητηρίαση των μαθητών σε 7 σχολεία

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, τα δείγματα που εστάλησαν στο περιφερειακό εργαστήριο δημόσιας υγείας του ΕΟΔΥ στη Θεσσαλία απομονώθηκε σταφυλόκοκκος που παράγει τοξίνη, σε δέκα δείγματα φαγητού, συνεπώς η έξαρση κρουσμάτων οφείλεται σε τοξίνη του παράγει ο σταφυλόκοκκος.  Η εργαστηριακή και επιδημιολογική διερεύνηση συνεχίζεται.

Νωρίτερα η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, παρήγγειλε τη διερεύνηση των αιτιών της φωτιάς που κατέστρεψε το εργοστάσιο της εταιρείας «Γιαννίτση» στη Λαμία. Πρόκειται για το εργοστάσιο που συνδέεται με τα σχολικά γεύματα που προκάλεσαν μαζική δηλητηρίαση σε μαθητές με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στο νοσοκομείο. Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητά η έρευνα για τη φωτιά να συνδυαστεί με τη μαζική δηλητηρίαση μαθητών.

Από πλευράς του ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ Ανδρέας Ζαμπέλας, μιλώντας στον Alpha προχώρησε στην αποκάλυψη ότι ο φορέας είχε προγραμματίσει να στείλει κλιμάκιο στο εργοστάσιο της εταιρείας.  «Πήγε κλιμάκιο του ΕΦΕΤ το Σάββατο για να κάνει έναν έλεγχο γνωρίζοντας βέβαια ότι η παραγωγική διαδικασία η γραμμή γευμάτων για τα σχολεία δεν θα ήταν ανοιχτή γιατί αυτά γίνονται τις καθημερινές. Παρόλα αυτά πήγαμε το Σάββατο και οργανώναμε κλιμάκιο για να πήγαινε και σήμερα να το βλέπαμε το πώς λειτουργεί η επιχείρηση κατά τη διάρκεια της παραγωγής γευμάτων. Δυστυχώς βέβαια, μετά από αυτό το τραγικό συμβάν, προφανώς οι δικές μας ενέργειες ακυρώνονται. Άρα δεν υπάρχει έκθεση, η πόρισμα του ΕΦΕΤ για τις τροφές αυτές που διανεμήθηκαν. Όχι δεν υπάρχει. Δεν θα μπορούσε να υπάρχει πόρισμα» είπε, μεταξύ άλλων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί