Συντονισμός Συλλογικοτήτων και Εργαζομένων Ηρακλείου: Το Εργατικό Κέντρο λειτούργησε υπονομευτικά για την σημασία της ημέρας και αυτήν την Πρωτομαγιά

Ανακοίνωση του Συντονισμού Συλλογικοτήτων και Εργαζομένων Ηρακλείου αναφορικά με την απεργία της Πρωτομαγιάς:

Η μαζικότητα και η δυναμική ήταν που χαρακτήρισαν την φετινή ανεξάρτητη, από τα κάτω, ταξική απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στο άγαλμα του Βενιζέλου καθώς και την πορεία που ακολούθησε στο Ηράκλειο Κρήτης.
 Στην συγκέντρωση που κάλεσε ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων και Εργαζομένων Ηρακλείου αλλά και πρωτοβάθμια σωματεία και φοιτητικοί σύλλογοι, συμμετείχαν εκατοντάδες εργαζόμενοι/ες και φοιτητές/τριες, μέλη σωματείων, φοιτητικών συλλόγων, εργατικών σχημάτων και πολιτικών οργανώσεων της πόλης.
 Τα συνθήματα που κυριάρχησαν στην πορεία αφορούσαν τη διεκδίκηση Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, δημόσιας Υγείας και Παιδείας, ενώ σημαίνουσα θέση είχαν τα συνθήματα για την Παλαιστίνη, ενάντια στο φασιστικό κράτος του Ισραήλ, τον ιμπεριαλισμό, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
  
 Όπως και στο κάλεσμα στις 17 Απρίλη όπου ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ …συντονίστηκαν ώστε να μην συντονιστούν, έτσι και αυτήν την Πρωτομαγιά το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου λειτούργησε υπονομευτικά για την σημασία της ημέρας. Την υποβάθμισε, διοργανώνοντας κατάθεση στεφάνων αντί πορείας. Επίσης μια μέρα πριν, καθόλου τυχαία, ανακοινώθηκε με στόμφο από την κυβέρνηση η ενεργοποίηση του νέου ποινικού κώδικα από την πρώτη Μάη. Αυτό σε συνδυασμό με την σωρεία αντεργατικών ρυθμίσεων και νομοσχεδίων των τελευταίων ετών, στόχο έχουν να ποινικοποιήσουν τον αγώνα, την διεκδίκηση και την διαμαρτυρία ενάντια στην λεηλασία των ζωών μας.

 Όμως δεν πτοούμαστε, αντιθέτως πεισμώνουμε ακόμα περισσότερο. Για εμάς ο αγώνας δεν σταματά με την συμμετοχή στην πορεία της Πρωτομαγιάς, αλλά συνεχίζει σε όλη την διάρκεια του έτους. Ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων και Εργαζομένων Ηρακλείου θα δώσει το παρόν και την επόμενη μέρα, στη λογική της δημιουργίας ενός ανεξάρτητου κέντρου αγώνα για την προάσπιση των εργατικών συμφερόντων με πραγματικές μάχες ανυπακοής και ανατροπής.

 Γι’ αυτό καλούμε τους εργαζομένους, τους ανέργους και τους φοιτητές σε συμμετοχή στον Συντονισμό ώστε να δυναμώσουμε τις διεκδικήσεις μας, να δώσουμε φωνή σε όσες και όσους θέλουν να αντισταθούν στην υποβάθμιση των ζωών τους. Μόνο αν σταθεί ο κάθε εργαζόμενος δίπλα στον άλλο θα μπορέσουμε να μπλοκάρουμε τις δυσμενείς εξελίξεις που σχεδιάζουν αλλά και να ανατρέψουμε τις αντεργατικές πολιτικές των τελευταίων ετών. Μόνο ενωτικά και με επιμονή μπορούμε να πετύχουμε νίκες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί