Τη Γαύδο και την Έφη Γεωργακά, μητέρα του 14χρονου Νικόλα και της 13χρονης Κέλλυ, επισκέφθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης για να δει αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης τήρησε τη δημόσια υπόσχεσή του στους ακρίτες του νησιού ότι τα δύο γυμνασιόπαιδα θα έχουν τηλεκπαίδευση, ώστε να μπορούν μένοντας στον τόπο τους και να λαμβάνουν από το κράτος την εκπαίδευση που λαμβάνουν όλοι οι συνομήλικοί τους.
Δείτε επίσης:
Οι “άριστοι” αφήνουν χωρίς σχολείο τη Γαύδο -Παρεμβάσεις Πολάκη και Αρβανίτη σε Βουλή- Ευρωβουλή
«Το αποτέλεσμα το φαντάζεστε» σχολίασε με νόημα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε βίντεο που ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Πριν από ένα χρόνο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποσχέθηκε δημόσια στους ακρίτες της Γαύδου ότι τα δύο γυμνασιόπαιδα του νησιού θα έχουν τηλεκπαίδευση, ώστε να μπορούν μένοντας στον τόπο τους, να λαμβάνουν από το Κράτος την εκπαίδευση που λαμβάνουν όλοι οι συνομήλικοί τους.… pic.twitter.com/I3tErvhLxg
— Stefanos Kasselakis – Στέφανος Κασσελάκης (@skasselakis) April 8, 2024
«Από το κράτος, από το υπουργείο Παιδείας δεν έχουν τίποτα. Κάνουν όμως τα παιδιά τηλεκπαίδευση ιδιωτικά, με καθηγητές ιδιωτικά» αποκάλυψε στον Στέφανο Κασσελάκη η μητέρα των δύο εφήβων. Όπως είπε, η ίδια είχε θέσει το ζήτημα αρχικά στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η οποία είχε απαντήσει πως δεν μπορεί να κάνει τίποτα, ενώ την επόμενη χρονιά είχε πάει στο νησί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Όμως ήδη τα παιδιά είχαν μείνει από απουσίες στο γυμνάσιο που ήταν γραμμένα στην Κρήτη» εξήγησε. «Το υπουργείο απαντούσε ότι δεν γίνεται να ανοίξει σχολείο» σημείωσε η κ. Γεωργακά.
«Με άλλα λόγια είναι συνειδητή επιλογή να ερημωθεί το νησί» σχολίασε ο Στέφανος Κασσελάκης. «Αυτό ακριβώς. Εγώ προσπαθούσα να τους δώσω να καταλάβουν ότι εμάς εδώ είναι ο τόπος μας. Το αγαπάμε αυτό το μέρος. Για να συνεχίσει να ζει αυτό το μέρος πρέπει να δημιουργηθούν προϋποθέσεις. Αν δεν δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις, δεν θα έρθουν παιδιά ποτέ» τόνισε η κ. Γεωργακά, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση δεν ήθελε να λύσει το θέμα του σχολείου «γιατί θα ζητούσαν μετά πολλά χωριά».
«Και τι κακό μ’ αυτό; Είναι κακό να μορφώσουμε τα παιδιά μας, να επενδύσουμε στην ορεινότητα και στη νησιωτικότητα, να δημιουργήσουμε οικονομίες κλίμακας, αποκέντρωση;» διερωτήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
«Κοίταξε να δεις, εγώ βγήκα μια λύση» συνέχισε η κ. Γεωργακά για να της τονίσει ο Στ. Κασσελάκης: «Ναι, αλλά είναι εθελοντική λύση, είναι το φιλότιμο του κόσμου».
«Μας έχουν απογοητεύσει πάρα πολύ» είπε ακόμη η μητέρα των δύο παιδιών με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να σημειώνει ότι το επίπεδο της πολιτικής στην Ελλάδα είναι χαμηλό και να αναφέρει χαρακτηριστικά ότι όπου πηγαίνει είναι αναγκασμένος να απολογείται γι’ αυτούς όλη την ώρα.
«Είμαστε μια μικρή χώρα. Το 2050 αν δεν αλλάξουν οι καταστάσεις θα είμαστε 6,5 εκατ. Έλληνες είπε. Για μένα η αποκέντρωση, αυτό το ελληνικό έδαφος – ειδικά η παραμεθόριος και γενικά τα ακριτικά μέρη, να μπορούν να έχουν ελληνική ζωή επάνω τους και οικονομική δραστηριότητα, είναι πολύ σημαντικό» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης. «Δεν μπορούμε να είμαστε μια χώρα – μια πόλη. Και να αφήνουμε εκεί που κυριολεκτικά είναι τα σύνορά μας, να μαραζώνουν. Δεν τιμά την ιστορία του τόπου αυτό» κατέληξε.