Αγωνιστικό Μέτωπο Γιατρών: Διάλυση και απολύσεις αντί προσλήψεων στην Πρωτοβάθμια Υγεία

Η Πρωτοβάθμια Υγεία παραπαίει, τονίζει σε ανακοίνωση του το Αγωνιστικό Μέτωπο Γιατρών. Ενώ την ίδια ώρα συνεχίζονται οι ολέθριοι πειραματισμοί της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, η οποία επιχειρεί ακόμη και στα προγράμματα πρόληψης να επιβάλλει την πληρωμή από την τσέπη των ασθενών σύμφωνα με χτεσινές δηλώσεις της Αναπληρώτριας Υπουργού κ. Αγαπηδάκη.

Το Αγωνιστικό Μέτωπο Γιατρών αναφέρει πως ταυτόχρονα η κατάσταση στη στελέχωση των Κέντρων Υγείας παραμένει τραγική, μιας και στις μεγάλες ελλείψεις ιατρικού δυναμικού που ούτως ή άλλως υπήρχαν, επιπροστίθενται οι αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης και τώρα προστίθεται και η απόλυση των 40 γιατρών, αφού η 2η ΥΠΕ ανακοίνωσε στις 1/3/2024 την απόλυση 40 γιατρών με αναδρομική ισχύ από 21/2/2024, σε εφαρμογή της απόφασης 4827/2023 του Μονομελούς Εφετείου Αθηνών, στο οποίο η ίδια είχε προσφύγει.

«Ως αποτέλεσμα αυτής της συστηματικής απαξίωσης υποβαθμίζεται η λειτουργία των Κέντρων Υγείας, πάρα τις αγωνιώδεις προσπάθειες του εναπομείναντος προσωπικού. Η ευθύνη της  Κυβέρνησης είναι τεράστια και, όπως φαίνεται, καλά σχεδιασμένη με στόχο την πλήρη ιδιωτικοποίηση της Υγείας.

Η ελληνική κοινωνία πρέπει να αντιληφθεί το μέγεθος της απώλειας που εγκυμονούν οι κυβερνητικοί χειρισμοί στο δημόσιο αγαθό της υγείας και να θέσει άμεσα ανασχετικό φραγμό» καταλήγει η ανακοίνωση.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί