Ένα ακόμη επικοινωνιακό σόου Μητσοτάκη: «Αιφνιδιαστική» επίσκεψη σε σούπερ μάρκετ με τον υπουργό Ανάπτυξης

Απέκλεισε το ενδεχόμενο να δοθεί έκτακτο βοήθημα στις ευάλωτες ομάδες το Πάσχα

Άλλη μία «αιφνιδιαστική» επίσκεψη, αυτή τη φορά σε σούπερ μάρκετ στη Λένορμαν πραγματοποίησε το πρωί της Τρίτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τον υπουργό Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα προκειμένου να δει ο ίδιος αν εφαρμόζονται τα μέτρα για την ακρίβεια. Υπενθυμίζεται πως από την περασμένη Παρασκευή έχουν τεθεί σε εφαρμογή τα μέτρα για την ακριβεία σε περίπου 4.000 προϊόντα.

Εξερχόμενος από το σούπερ μάρκετ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσα στα χαμόγελα και την αυτοαποθέωση δήλωσε πως «η επίσκεψη αυτή ήταν ευκαιρία να διαπιστώσουμε στην πράξη την αποδοτικότητα των πρόσφατων κυβερνητικών μέτρων για μείωση τιμών σε περίπου 4.000 κωδικούς προϊόντα» είπε στις κάμερες που τον περίμεναν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να ξεχωρίσει το βρεφικό γάλα, υποστηρίζοντας ότι η μείωση κατά 15% της τιμής του – στο οποίο η αισχροκέρδεια ήταν εκτός ελέγχου με αύξηση κατά 213% – είναι σημαντική «ειδικά για τους νέους γονείς».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι αναγνωρίζεται η δυσκολία που αντιμετωπίζουν τα ελληνικά νοικοκυριά. «Προφανώς και δεν έχουμε αντιμετωπίσει το πρόβλημα της ακρίβειας. Είναι μια συνεχιζόμενη μάχη, όπως έχουμε πει πολλές φορές, αλλά πιστεύω ότι είναι ένα σημαντικό βήμα, διαρθρωτικό βήμα, το οποίο αφορά την ίδια τη λειτουργία της αγοράς, το οποίο τελικά θα έχει το προσδοκώμενο αποτέλεσμα. Αυτό ελπίζουμε» είπε ο πρωθυπουργός.

O Κυριάκος Μητσοτάκης απέκλεισε το ενδεχόμενο να δοθεί έκτακτο βοήθημα στις ευάλωτες ομάδες το Πάσχα. «Δεν είμαι σε θέση να πω τίποτα για πρόσθετη δημοσιονομική στήριξη» είπε όταν ρωτήθηκε σχετικά, δικαιολογούμενος ότι είμαστε ακόμη στην αρχή της χρονιάς και πρέπει να υλοποιήσουμε τον προϋπολογισμό. «Θα γίνουν τα δέοντα για να πετύχουμε καλύτερες τιμές ώστε το τραπέζι της Σαρακοστής και του Πάσχα να είναι χαράς και γιορτής και όχι μεγάλης οικονομικής επιβάρυνσης» περιορίστηκε να πει.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί