Τέμπη: Προκλητικός ο “Μεσσίας”: Μιλάει για “ανθρώπινα λάθη” και καταγγέλλει την αντιπολίτευση για “εργαλειοποίηση” (βίντεο)

Πρόκληση για τους συγγενείς των θυμάτων στα Τέμπη αποτελούν οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος τα έριξε αποκλειστικά στα «ανθρώπινα λάθη» και στις «χρόνιες παθογένειες». Μάλιστα ο πρωθυπουργός τα έβαλε με την αντιπολίτευση που ζητά να πέσει άπλετο φως κόντρα στο πέπλο συγκάλυψης που υψώνει η κυβέρνηση, βλέποντας «κομματική εργαλειοποίηση».

Δείτε επίσης:

Ιδού ποιος εργαλειοποιεί τις τραγωδίες: Όταν ο Μητσοτάκης τόλμησε να αναφωνήσει “εμείς μετράτε στρέμματα κι εσείς φέρετρα” (βίντεο)

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο συνέδριο «Μεταπολίτευση: 50 Χρόνια μετά» υποστήριξε ότι στο έγκλημα των Τεμπών «συγκρούστηκαν ανθρώπινα λάθη και χρόνιες παθογένειες της ελληνικής δημόσιας διοίκησης και ειδικά των σιδηροδρόμων που όλοι γνωρίζαμε ότι ήταν το πιο προβληματικό κομμάτι των παλιών δημόσιων οργανισμών».

«Δεν υπήρξε για εμένα προσωπικά πιο δύσκολη στιγμή από τα Τέμπη, για λόγους που όλοι σας μπορείτε να αντιληφθείτε. Και γιατί πράγματι εκεί συσσωρεύτηκαν ενδεχόμενες όλες οι κακές πλευρές του τρόπου λειτουργίας του κράτους και των αντιλήψεων. Τις τελικές απαντήσεις μπορεί να τις δώσει μόνο η δικαιοσύνη. Από τη στιγμή που το ζήτημα αυτό μπαίνει στη μυλόπετρα της κομματικής αντιπαράθεσης, μόνο η δικαιοσύνη μπορεί να δώσει την απάντηση» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα ανέφερε ότι η Δικαιοσύνη θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων για να απαντηθούν οι «τοξικές και διαβρωτικές» φήμες που κυκλοφορούν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όχι μόνο δεν ζήτησε ούτε μισή συγγνώμη από τους συγγενείς των 57 νεκρών, αλλά κούνησε το δάχτυλο στην αντιπολίτευση λέγοντας: «Η κομματική εργαλειοποίηση αυτής της τραγωδίας είναι εξοργιστική. Λυπάμαι που θα το πω έτσι. Είχαμε και άλλες τραγωδίες στο παρελθόν με νεκρούς, με ευθύνες του κρατικού μηχανισμού. Δεν διανοήθηκα ποτέ να τις εργαλειοποιήσω με αυτόν τον τρόπο για οποιαδήποτε πρόσκαιρα κομματικά οφέλη» υποστήριξε ο πρωθυπουργός που είχε κάνει τη μεγαλύτερη πολιτική τυμβωρυχία με τους νεκρούς στο Μάτι.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί