“Κάτω από τις στάχτες”: Ο Μίμης Ανδρουλάκης παρουσίασε στο Ηράκλειο το αυτοβιογραφικό βιβλίο του (φωτο)

Ο Μίμης Ανδρουλάκης παρουσίασε στο Ηράκλειο το αυτοβιογραφικό βιβλίο του «Κάτω από τις στάχτες» και μίλησε για όλα με τον κρητικό αυθορμητισμό και την ευγλωττία που τον διακρίνει.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης και τις Εκδόσεις Πατάκη, πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης, ενώ για το βιβλίο μίλησαν η Αγγέλα Καστρινάκη, Καθηγήτρια της Νεοελληνικής Φιλολογίας στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, ο Γιώργος Νικολακάκης, Καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης και ο Στέλιος Τσαγκαράκης, Διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης και field manager του Κέντρου Πολιτικής Έρευνας και Τεκμηρίωσης του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Φωτογραφίες: Ελευθερουδάκης – Etiquette Ηράκλειο

Συντόνισε η δημοσιογράφος Κορίνα Καφετζοπούλου

Το βιβλίο

Το μουλάρι του Καραμανλή, το ντουέντε του Ανδρέα, τα εικονίσματα του Χαρίλαου, τα σφυρίγματα του Λεωνίδα, οι Γιαπωνέζοι του Μητσοτάκη. Η Αυτοβιογραφία στη Μεταπολίτευση, συμβολή στις βιογραφίες των άλλων. Προσωπογραφίες, σκηνές, δράματα και ευτράπελα από την παράξενη επιτυχία-αποτυχία της Μεταπολίτευσης.
Εξομολόγηση: Η ζωή μου με Χαρίλαο και Μίκη. Οι περιπέτειες της Αριστεράς σε Ελλάδα και Ευρώπη. Το αίνιγμα Ανδρέας Παπανδρέου. Τα μυστικά του διπλού «’89». «Ε, Χαρίλαε, πέφτει το Τείχος!» Τα άγνωστα στην περιδίνηση του Γκορμπατσώφ και στην κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης. Το «σύνδρομο σκαντζόχοιρου» χτυπά. Μέρες διάσπασης ΚΚΕ-Συνασπισμού. Από το ΜΕΤΑ ο ανέστιος Μίμης στην πυρά του Μν το 2000. Ό,τι σιγοκαίει Κάτω από τις στάχτες.

Φωτογραφίες: Ελευθερουδάκης – Etiquette Ηράκλειο

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί