Η κλεπτοκρατία που χρεοκόπησε την Ελλάδα και συνεχίζει να κυβερνά με τις πλάτες ΜΜΕ και Δικαιοσύνης

Του Γιώργου Δημητρίου

Ψηφίζουμε μία ΄΄κλεπτοκρατία΄΄πού κρύβεται από τα Μέσα Ενημέρωσης και τη Δικαιοσύνη  με την ανοχή και υπό το φόβο όλης της αντιπολίτευσης που δεν αρθρώνει “αντίδοτη πρόταση” ανάπτυξης. 

Ένα απλό παράδειγμα μπορεί να σκιαγραφεί μια πραγματικότητα. Ο Έλληνας νοσηλευτής  που εργάζεται στην Ιρλανδία, που ήταν κι αυτή στα μνημόνια, αλλά εκεί δεν συνέχιζαν να  ψηφίζει “κλέφτες”.. 

Ο νοσηλευτής Απόστολος Ηρακλέους λοιπόν αμείβεται με 4000 ευρώ μηνιαίως, συν ένα  επίδομα ενέργειας και ενοικίου 1000 ευρώ το μήνα. Εάν εργαστεί αργία για μία ημέρα  λαμβάνει καθαρά 500 ευρώ.. 

Αυτό το συμβολικό παράδειγμα περιγράφει την ασύλληπτη ΄΄κλοπή΄΄εισοδημάτων για τις Ελληνικές μη κομματικές επιχειρήσεις και για τους εργαζόμενους καταναλωτές 

ΠΟΙΟΙ ΣΑΣ΄΄ΚΛΕΒΟΥΝ΄΄ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ 

Τρείς κάθετοι και παράλληλοι τοίχοι αποτελούν την βασική κοινωνικοπολιτική  διαστρωμάτωση: 

Α. Ο πρώτος τοίχος περιλαμβάνει, ολιγάρχες, 20 επιχειρηματικές οικογένειες, πολιτικές  οικογένειες, και πολιτικούς που΄΄κλέβουν΄΄ασύστολα τους δημόσιους πόρους. Θέλουμε  επιχειρηματίες να αναλαμβάνουν επιχειρηματικά ρίσκα, φυσικά να κερδίζουν, αφού  παράγουν και εξάγουν προϊόντα αντί να απομυζούν τους δημόσιους πόρους. 

Β. Δεύτερος τοίχος περιλαμβάνει αυτούς που θα ήθελαν να΄΄κλέψουν΄΄μεταπηδώντας στον  Α τοίχο αλλά φοβούνται να το κάνουν. Πρόκειται για μικρούς και μεσαίους κομματικούς  επιχειρηματίες, κλειστά επαγγέλματα που παριστάνουν τον ιδιωτικό τομέα υπό την  προστασία του κράτους, μόνιμοι Βλαχο-Αντι και δήμαρχοι, δημόσιοι υπάλληλοι κλπ 

Γ. Τρίτος τοίχος, η χειραγωγούμενη κοινωνική πλειοψηφία των 2/3 που είναι τα  χειραγωγούμενα θύματα της ΄΄κλεπτοκρατίας΄΄που τους κρατά στο σκοτάδι της  ενημέρωσης.. 

Η ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ΄΄ΚΛΟΠΗΣ΄΄ ΜΗΤΣΟΤΑΚΙΣΤΑΝ-ΣΗΜΙΤΙΣΤΑΝ 

Η << θεραπευτική αγωγή >> στην οποία υποβάλουν τον Ελληνικό λαό του<< Γ τοίχου  >>κυρίως είναι η θεραπεία του οικονομικού<< ΣΟΚ >>,με αποτέλεσμα την απορρύθμιση της  οικονομίας κάθε δέκα χρόνια περίπου. 

Ακολουθεί η τάχα <<Σωτηρία >> της με Ιδιωτικοποιήσεις σαν τη ΔΕΗ που εκτόξευσε το  κόστος της ενέργειας, ενώ συνειδητά συντρίβουν τίς κοινωνικές δαπάνες. Η συμπαιγνία  πολιτικών και ολιγοπωλητών χρησιμεύει ως κύριος μοχλός πίσω από τη διαρκώς  αυξανόμενη πολιτική βία. Προς το παρόν, ούτε ο Κασσελάκης μιλά για << καπιταλισμό με  ανταγωνιστικότητα >> 

ΟΙ ΙΡΛΑΝΔΟΙ ΣΥΝΗΛΘΑΝ..Η ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΡΠΟΡΟΚΡΑΤΙΑ ΚΥΒΕΡΝΑ ΕΞΩΘΕΣΜΙΚΑ 

Η Ελληνική κορποροκρατία στοχεύει στη δυνατότητά της να στρατολογεί πολιτικούς, κυρίως  της Νέας Δημοκρατίας και του Πασοκ, αλλά και ένα αριθμό προθύμων από τά άλλα  κόμματα. Ο ορισμός του πολιτικού και οικονομικού << Καταπιστεύματος >> 

Αμέσως μετα το Πανεπιστήμιο τους εκπαιδευμένους΄΄μακροχέρηδες΄΄, η κορποροκρατία, θα  τους προσλάβει για να προπαγανδίζουν τίς fake Business. Αντι να σχεδιάζουν καινοτόμα  προϊόντα και υπηρεσίες ή να προσληφθούν σε κάποιο εργοστάσιο, προσλαμβάνονται σε πολιτικά γραφεία, σε κομματικά μέσα ενημέρωσης κλπ μέχρι να προαχθούν σε  υποτιθέμενους πολιτικούς και οικονομικούς αναλυτές. 

Απ έξω η εκπαίδευση φαίνεται αξιοσέβαστη, ωστόσο από μέσα μυρίζει ψεύτικη  υπεραισιοδοξία και μεροληψία για τη διαφθορά. Αυτοί οι΄΄μακροχέρηδες΄΄διοχετεύουν  χρήματα από τα δημόσια ταμεία όχι προς τα παραγωγικά εργοστάσια αλλά προς τα παρασιτικά ολιγοπώλια. 

Μετά το κράχ του χρηματιστηρίου, την κλοπή της ολυμπιάδας, την κλοπή στις τράπεζες το  2008, Νοβάρτις, Ζήμενς κλπ, οι κύριοι αυτοί ανακάλυψαν την <<ενεργειακή μετάβαση αλά  Μητσοτάκη>>. Η δουλειά τους ξεκίνησε με τίς προβλέψεις στον τομέα της ενέργειας και τη  συκοφαντία της ΔΕΗ. 

Ας ρωτήσει ένα κόμμα επιτέλους πόσα ήταν τα ιδιωτικά κεφάλαια των τάχα επενδυτών και  πόσα οι επιδοτήσεις, κρατικές και ευρωπαικές…Πάρτυ με τα λεφτά του Δημοσίου κάνουν  οι΄΄φιλελευθεροι φιλιππινέζοι΄΄ 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ 

Το Ελληνικό Εθνος τα τελευταία 35 χρόνια χρηματοδοτεί κομματικούς επιχειρηματίες που  δεν παράγουν τίποτα ανταγωνιστικό πέρα από κρίσεις, πολιτικές, τραπεζικές, ενεργειακές, μιντιακές, αθλητικές και εν τέλει οικονομικές καταστροφές. Τα τεράστια ποσά χρηματοδότησης που χορηγούνται σε΄΄απατεώνες΄΄μετασχηματίστηκαν σε  ένα βουνό εξωτερικό δημόσιο χρέος. 

Αυτό το κράτος συρρικνώνεται. Οι τρείς πυλώνες της Ελληνικής εταιρειοκρατίας είναι:

  1)Ολιγοπώλια

2) Τράπεζες και

3) Συμπαιγνιακές κυβερνήσεις που χρεώνουν τον Ελληνα  φορολογούμενο όχι για να κτιστούν εργοστάσια στη χώρα αλλά να οικοδομηθούν και επιδοτηθούν επιχειρηματικά παράσιτα που θα τους εξασφαλίσουν με τη σειρά τους  πολιτικές καριέρες.. 

Οι Ιδιωτικοποιήσεις είναι μια σπουδαία μεταρρύθμιση όταν αυτή κατεβάζει το κόστος. Οταν  το ανεβάζει δραματικά είναι <<Μηχανισμός ΄΄Κλοπής΄΄>> για να εξορυχθούν΄΄δωροδοκίες΄΄ και ενοίκια.. Κάπου υπάρχουν΄΄κλέφτες΄΄ κύριοι όταν πληρώνουμε  ακριβότερα, ενέργεια, τρόφιμα, τηλεφωνία, μεταφορές, τράπεζες, υγεία κλπ κλπ

Βιβλιογραφικές αναφορές 

1)Klein, Naomi, The Shock of Doctrine The Rise Disaster Capitalism ,New York: NY  Metropolitan Books,2007 

2)Perkins John, Confessions of an Economic Hit Man ,NY: Penguin Groups ,2004 

3)Philips, Kevin Wealth and Democracy: A Political History of the American Bank New York:  NY Broadway Book ,2002 

4)Polanyi, Karl. The Great Transformation: The Political and Economic Origins of Our Time  ,New York: NY Oxford University Press ,2008, {1899}

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί