Αγρότες: Στην Θεσσαλονίκη εκατοντάδες τρακτέρ – «Γινόμαστε ένα μέτωπο αντίστασης» (βίντεο)

(ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ)

Σε εξέλιξη είναι το πρωί της Πέμπτης η πορεία εκατοντάδων τρακτέρ από τα περίχωρα της Θεσσαλονίκης προς το κέντρο της πόλης και το Νότιο Τόξο του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου, καθώς αγρότες και κτηνοτρόφοι κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, διαμαρτυρόμενοι για την τεράστια αύξηση στο κόστος παραγωγής, την εγκατάλειψη στο έλεος των μεσαζόντων που δεν επιτρέπει να καρπωθούν ούτε ψίχουλο από τις αυξημένες τιμές στο λιανεμπόριο, αλλά και τις συνολικές ευρωπαϊκές πολιτικές που απειλούν το μέλλον τους.

Οι αγρότες, ανάμεσά και εκατοντάδες μελισσοκόμοι ,παρέταξαν περίπου 300 τρακτέρ στη νότια πύλη της ΔΕΘ απέναντι απ΄οτη ΧΑΝΘ και θα μείνουν εκεί μέχρι και την Κυριακή οπότε ολοκληρώνεται η Agrotica.

Μπορείτε να δείτε ζωντανά εικόνες από το πέρασμα των τρακτέρ στην παραλία της Θεσσαλονίκης στην αρχή της λεωφόρου Νίκης και στην Πλατεία Αριστοτέλους.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΡΑΚΤΕΡ
skylinewebcams

Ο αντιπρόεδρος του Πανσερραϊκου Αγροτικού Συλλόγου Γιάννης Παναγής έκανε λόγο για «ένα μεγαλειώδες συλλαλητήριο με πρωτόγνωρη συμμετοχή, ανάλογου του πρωτόγνωρου βάρους που οφείλουν να σηκώσουν όλοι οι αγρότες γιατί δεν υπάρχει αύριο».

Όπως σημείωσε, «το μήνυμα που σήμερα βγαίνει είναι καθαρά πολιτικό μήνυμα. Πρέπει κάποιοι στην κυβέρνηση να σκύψουν  πάνω στο πρόβλημα και να ενδιαφερθούν για τη μια από τις δυο ατμομηχανές της οικονομίας.

Ερχόμαστε να γίνουμε ένα μέτωπο αντίστασης γιατί αυτή η περιβόητη απόσταση από το χωράφι ως το ράφι σκοτώνει και εμάς σαν παραγωγούς αλλά και εσάς σαν καταναλωτές.  Φτάνει λοιπόν πια».

Όπως νωρίτερα ανέφεραν τοπικά ΜΜΕ, από τον κόμβο του Δερβενίου, όπου είχαν συγκεντρωθεί επίσης αγρότες από την περιοχή των Σερρών, ξεκίνησαν εκατοντάδες τρακτέρ που αναμένεται να κινηθούν μέσω της οδού Λαγκαδά και να φτάσουν στον δήμο Παύλου Μελά στην δυτική πλευρά της πόλης πριν κινηθούν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης μέσω της λεωφόρου Δενδροποτάμου, της λεωφόρου 26ης Οκτωβρίου και της παραλιακής λεωφόρου Νίκης.

Τελικός προορισμός τους είναι οι εγκαταστάσεις όπου πραγματοποιείται η 30η διεθνής έκθεση Agrotica.

Πάνω στα τρακτέρ υπάρχουν αναρτημένες μαύρες σημαίες, πλακάτ με συνθήματα όπως «αγρότη πολέμα, Ευρώπη και κυβέρνηση σου πίνουνε το αίμα», ακόμη και φέρετρα, ως σύμβολο του θανάτου της ελληνικής πρωτογενούς παραγωγής.

ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΡΑΚΤΕΡ ΦΕΡΕΤΡΟ
makthes.gr

Σημειώνεται ότι η κινητοποίηση εξελίσσεται και από θαλάσσης, καθώς αλιευτικά σκάφη έχουν συγκεντρωθεί στο παραλιακό μέτωπο συμπαραστεκόμενα στους αγρότες. Πληροφορίες θέλουν να ετοιμάζεται συμβολική κινητοποίηση με άναμμα πυρσών θαλάσσης.

Τρακτέρ στη Θεσσαλονίκη
(ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ)
Τρακτέρ στη Θεσσαλονίκη
(ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ)

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί