Θρήνος στο βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο: Πέθανε ο θρυλικός Μάριο Ζαγκάλο των τεσσάρων Μουντιάλ

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών, ο θρύλος του Βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου Μάριο Ζαγκάλο, ο οποίος έφτασε στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου πέντε φορές, κερδίζοντας τέσσερις, ως παίκτης και στη συνέχεια ως προπονητής της Σελεσάο.

Είναι ο πρώτος άνθρωπος που κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο τόσο ως παίκτης όσο και ως προπονητής, και για πολλούς Βραζιλιάνους, το όνομα Ζαγκάλο είναι συνώνυμο του πατριωτισμού και της δόξας.

Ο πρόεδρος της συνομοσπονδίας ποδοσφαίρου της Βραζιλίας Εντνάλντο Ροντρίγκες ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου επιβεβαιώνοντας τον θάνατο του ότι ο Ζαγκάλο «είναι ένας από τους μεγαλύτερους θρύλους» του αθλήματος.

«Προσφέρουμε αλληλεγγύη στα μέλη της οικογένειάς του και στους οπαδούς του σε αυτή τη στιγμή της θλίψης για την αναχώρηση αυτού του μεγάλου ήρωα του ποδοσφαίρου μας», δήλωσε ο Ροντρίγκες, ενώ πολλοί βραζιλιάνικοι σύλλογοι στους οποίους έπαιζε και προπονούσε ο Ζαγκάλο εξέφρασαν επίσης τη θλίψη τους για τον θάνατό του.

Ήταν ο επιθετικός της Βραζιλίας όταν κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο το 1958 στη Σουηδία και το 1962 στη Χιλή, ενώ ήταν ένας από τους πρώτους παίκτες που έπαιξε ανάμεσα στους μέσους και τους επιθετικούς.

Ξεκίνησε την καριέρα του ως επιθετικός με την Αμέρικα του Ρίο και αργότερα έπαιξε επίσης στη Φλαμένγκο και την Μποταφόγκο, έναν από τους λίγους βραζιλιάνικους συλλόγους που συναγωνίζονταν τη Σάντος του Πελέ τη δεκαετία του 1960.

Ο Ζαγκάλο σταμάτησε να παίζει επαγγελματικά το 1965 και ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα με την Μποταφόγκο τον επόμενο χρόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί