Δύο επιχειρήσεις για διάσωση μεταναστών στη Γαύδο – Χειροπέδες σε δύο άνδρες ως διακινητές

Ανακοίνωση για τις δύο επιχειρήσεις διάσωσης μεταναστών στην περιοχή της Γαύδου το βράδυ της Τρίτης και το πρωί της Πέμπτης εξέδωσε το Λιμενικό.

Για την πρώτη περίπτωση, το βράδυ της Τρίτης το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων ενημερώθηκε από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για την ύπαρξη λέμβου με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων, σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή 17,5 ναυτικά μίλια νότια της Γαύδου.

Για την περιοχή απέπλευσε αμέσως Ναυαγοσωστικό σκάφος (Ν/Γ) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο εντόπισε ένα ξύλινο σκάφος με τριάντα οκτώ αλλοδαπούς. Οι προαναφερθέντες μετεπιβιβάστηκαν στο Ν/Γ Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Παλαιοχώρας. Από εκεί μεταφέρθηκαν σε προσωρινό χώρο φιλοξενίας του Δήμου Χανίων, με τη συνοδεία στελεχών της οικείας Λιμενικής Αρχής.

 Την Πέμπτη συνελήφθησαν δύο εκ των τριάντα οκτώ αλλοδαπών, ηλικίας 21 και 18 ετών, για παράβαση του Ν.3386/2005 “Παράνομη Είσοδος στη χώρα”, του Ν. 4251/2014 “Διευκόλυνση” και των άρθρων 45 Π.Κ. “Συναυτουργία” και 306 Π.Κ. “Εκθεση”.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε μια (01) συσκευή κινητής τηλεφωνίας.

Για την δεύτερη περίπτωση, οι Λιμενικές Αρχές Χανίων και Αγίας Γαλήνης ενημερώθηκαν το πρωί της Πέμπτης από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για την ύπαρξη λέμβου με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων, σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή 26 ναυτικά μίλια νότια της Γαύδου.

Για την περιοχή απέπλευσε αμέσως Ναυαγοσωστικό σκάφος (Ν/Γ) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο εντόπισε ένα ξύλινο σκάφος με τριάντα έξι αλλοδαπούς. Οι προαναφερθέντες μετεπιβιβάστηκαν στο Ν/Γ Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Χώρας Σφακίων. Από εκεί μεταφέρθηκαν σε προσωρινό χώρο φιλοξενίας του Δήμου Χανίων, με τη συνοδεία στελεχών της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων, ενώ δεν κατέστη δυνατή η ρυμούλκηση του σκάφους μεταφοράς.

Θυμίζουμε ότι εκτός από τις διασώσεις στη Γαύδο σκάφος με 33 μετανάστες ξεβράστηκε και στον Aγιο Αντώνιο Νεάπολης το πρωί της Πέμπτης.

Δείτε: Σκάφος με μετανάστες βγήκε σε παραλία της Κρήτης – 7 παιδιά ανάμεσά τους (φωτο)

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί