Με… πολύχρωμα και πόνο προς το νέο χρόνο – Και έπονται άλλα μέχρι την αθόρυβη (λόγω μμε) χρεοκοπία

Του Γιώργου Δημητρίου

Mε τα πολύχρωμα τιμολόγια ρεύματος αρχίζει με πόνο ο νέος χρόνος. Να δούμε, πέρα από  κάποια μίντια που λαμβάνουν διαφημίσεις παρόχων για τη σιωπή τους, πώς ο κόσμος  θα ΄΄βγάλει΄΄τη χρονιά με ενοίκια από τη φούσκα ακινήτων Μητσοτάκη, τις απλησίαστες  τιμές των τροφίμων και τους έμμεσους-άμεσους φόρους. Ο ανταγωνισμός μεταξύ των  παρόχων αντί να εστιάζεται στις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας εστιάζεται στον  ανταγωνισμό στο μάρκετιγκ μέσω μιας αστείας πολύχρωμης multi-τιμολόγησης.. 

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΛΑΜΟΓΙΑΣ 

Οι΄΄κομμουνιστές΄΄της κυβέρνησης Μπάιντεν, οι Leonard Gilroy αντιπρόεδρος της  κυβερνητικής μεταρρύθμισης των ΗΠΑ για την ηλεκτρική ενέργεια και Andrian Moore  υφυπ. Ενέργειας,δημοσιεύουν τις << δέκα Αρχές για την επιτυχημένη ιδιωτικοποίηση της  ηλεκτρικής ενέργειας >>. Σας αναφέρω μόνο την πρώτη (δείτε : Ten Principles of Privatization , https://reason.org) επί λέξει: 

<< Η θεμελιώδης αρχή επιτυχίας είναι η εξοικονόμηση κόστους στο ηλεκτρικό  ρεύμα. Περισσότερες από εκατό επιστημονικές μελέτες, ναι καλά διαβάζετε, 100  μελέτες, έδειξαν ότι οι ιδιωτικοποιήσεις στην ηλεκτρική ενέργεια έφεραν μείωση κόστους  από 20% μέχρι και 50% >>. 

Αντίθετα, η ελληνική΄΄κλεπτοκρατία΄΄,αντί εξοικονόμησης κόστους έφερε αυξήσεις στην  ενέργεια από 20% μέχρι 60% ..Ούτε μία, ούτε δύο αλλά πάνω από εκατό μελέτες δεν  αναγνώστηκαν από τους΄΄Αμελέτητους΄΄δημοσιογράφους και τη διαπλοκή. Τέτοια άλματα  λογικής δεν οφείλονται μόνο σε χαζομάρα…

ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΡΕΥΜΑΤΟΣ-τραγουδάμε Πρωτοψάλτη :<<Να μπορούσα στα σύννεφα νάχα εγώ  ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΟ >> και.. ρεύμα.. είναι άδικο..

Πάμε στα σοβαρά τώρα: 

Κάθε μήνα η τιμή της χονδρικής του ηλεκτρικού ρεύματος είναι πολύ μεγαλύτερη από την  μέση τιμή αναφοράς. Η κυβέρνηση ενώ θα μπορούσε, δεν καταβάλει <<ασφάλιστρα αγοράς >> ώστε να επιτύχει χαμηλότερες τιμές.. Η ακραία καιρική κατάσταση το χειμώνα κάνει τα  φωτοβολταικά να παράγουν λιγότερο. 

Οταν το << ισοπεδωμένο κόστος >> των Α.Π.Ε (LCOE ) είναι μεγαλύτερο από τις  <<κανονικές>> τιμές χονδρικής ,οι Ελληνες καταναλωτές καλούνται,είτε επί του τιμολογίου  ενέργειας είτε δια μέσου επιδοτήσεων προς τις εταιρείες παρόχων να χρηματοδοτήσουν τη  διαφορά και την απαλλαγή από τον άνθρακα 

Αντίθετα ,οι εταιρείες των παρόχων απολαμβάνουν πλέον τεράστια << απροσδόκητα  κέρδη>> από τις Α.Π.Ε ,επειδή η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας συνεχίζει να χρησιμοποιεί την  <<οριακή τιμολόγηση >> για να σχηματίσει τιμές χονδρικής. Εάν ο τρόπος με τον οποίο  διαμορφώνονται οι τιμές χονδρικής ,αλλάξει σε μία προσέγγιση τιμών των Α.Π.Ε θα έχει  καθοδική επίδραση στις τιμές χονδρικής ακόμη κι αν οι τιμές του φυσικού αερίου θα ήταν  υψηλές .Με τη σειρά του θα υπήρχαν ελάχιστα <<απροσδόκητα κέρδη>> για τις Α.Π.Ε και  τις θυγατρικές τους. 

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΛΑΜΟΓΙΑ γιατί είχαν λύσεις για τις ΤΙΜΕΣ ΕΝΈΡΓΕΙΑΣ 

Αδίστακτοι ακροδεξιοί λομπίστες, σκόπιμα δεν είδαν από τη βιβλιογραφία το σημαντικότερο  καλάθι, το << Ενεργειακό Καλάθι>>.. Καλάθι 6μηνης ή 12μηνης χρηματοδότησης της  μαζικής αγοραστικής δύναμης ώστε να αποκτηθούν πολύ χαμηλότερες τιμές για το Φυσικό  Αέριο και εξ αυτού και του ηλεκτρικού ρεύματος. Να είχαν περιορίσει το ποσοστό κέρδους  των παρόχων στο μέγιστο 10% αφού έστησαν την κρατική ΔΕΗ για να δουλεύει για χάρη  τους..

Πηγή: Ηνωμένο Βασίλειο ,energy basket-parish buying https://parishbuying.org.uk

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ :  

Η πτώχευση θα << έρθει μια νύκτα ξαφνικά >>. H Τράπεζα της Ελλάδος ζητάει από την  κυβέρνηση να βάλει φόρους ενώ προεκλογικά αβάνταρε τις ψευτιές του… Τζώτζ Κλούνευ της  πολιτικής. 

Η έκθεσή της λέει επίσης ότι το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών είναι στο κόκκινο όπως και  τα κόκκινα δάνεια ξαναπήγαν στα 79 δίς. Αναφέρει επίσης ότι οι άμεσες ξένες επενδύσεις  μειώθηκαν κατά 39% κλπ κλπ. .

Αθόρυβα τα ΜΜΕ θα σας ξαναφέρουν στο 2012...

Δείτε δείγμα, ενδεικτικό της καθημερινής νοοτροπίας της΄΄Φόν Μητσοτάκις΄΄που αποτελεί  μοντέλο διακυβέρνησης.. Οι Αμερικανοί της DIXON πώλησαν (ξεφόρτωσαν) τον Κωτσόβολο  στη ΔΕΗ και την έκαναν όπου φύγει-φύγει από την επενδυτική΄΄βαθμίδα΄΄. Και το  ωραιότερο; μόλις η ΔΕΗ φορτώθηκε τα τραπεζικά ανοίγματα του Κωτσόβολου- DIXON ο  υπουργός ανάπτυξης επέβαλε ο αθεόφοβος στη DIXON πρόστιμο. Δηλαδή έβαλε πρόστιμο  στην Ελληνική ΔΕΗ που μόλις είχε εξαγοράσει τον Κωτσόβολο. Να ο ΄΄κλεπτοκρατικός  λαϊκισμός΄΄ 

Να μας τιμωρήσει ο ΄΄Τζόρτζ Κλούνευ΄΄της πολιτικής, γιατί ενώ τον ξέραμε πιστέψαμε ότι  θα ήταν αυτή τη φορά διαφορετικός. Να μας τιμωρήσει γιατί υιοθετήσαμε τις πολιτικές  αξίες μιάς ακροδεξιάς κυβέρνησης των ολιγοπωλητών που μας την έχουν ΄΄ξαναστήσει΄΄από  το χρηματιστήριο μέχρι την Ολυμπιάδα και από εκεί μέχρι τις τράπεζες το 2012.. 

Πρώτα χρεωκόπησε ο πολιτισμός μας και μετά η οικονομία,όταν σημαίες του πχ. έγιναν από  Χωμενίδης σε΄΄Χομεινί -δης΄΄από Αρκάς σε΄΄Αρπάς΄΄(παίζει άρπα) και από Πρωτοψάλτη  σε΄΄Πρωτο-ψάλτε΄΄.Πολιτισμός που μπορεί να υπηρετεί λανθασμένα το λαικισμό, αριστερό  και δεξιό, υπάρχει σε όλα τα κράτη… 

Αυτοί οι άνθρωποι του τάχα πολιτισμού, μισούν τα καθαρά χέρια του λαϊκιστή Τσίπρα αντί να στραφούν εναντίον της λαϊκίστικής ακροδεξιάς με΄΄βρώμικα χέρια΄΄που διαπραγματεύεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, κατεβάζει έργα τέχνης , υπηρετεί απρόκλητα  την ΄΄κλεπτοκρατία΄΄, ψηφοθηρεί στο θρησκευτικό φονταμενταλισμό κλπ, κλπ.. Μόνο εδώ  και στο Ιράν τέτοιος πολιτισμός..

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί