Ηράκλειο: Παραδοσιακά κάλαντα από τις γειτονιές του κόσμου

Το Thirathen Vocal Group σας καλεί σε ένα γιορτινό ταξίδι με παραδοσιακά κάλαντα από τις γειτονιές του κόσμου. Σε αυτήν τη μουσική περιπλάνηση θα ακουστούν παραδοσιακά κάλαντα από την Ελλάδα και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια από την Βουλγαρία, Ρουμανία, Αλβανία, Σερβία, Ισπανία, Κάτω Ιταλία και Γερμανία.

Σας περιμένουμε την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου, στις 21:00, στην Υπόγα (Έβανς 83-85, στο Ηράκλειο) για να ταξιδέψουμε μαζί στις γειτονιές του κόσμου!

Είσοδος με ελεύθερη συνεισφορά

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Εύα Κουτσογιαννάκη-Πιτσικάκη, Εύα Θανάση

Χορωδιακή προσαρμογή: Ειρήνη Θεοφάνους

Μέλη του Thirathen Vocal Group:

Δημάκη Εύα, Θανάση Εύα, Θεοφάνους Ειρήνη, Κουτσογιαννάκη-Πιτσικάκη Εύα, Κουφού Θέτιδα, Λιάσκου Σοφία, Μαραυγάκη Χριστίνα, Πλαΐτη Γεωργία, Σταματάκη Μαρία

Το Thirathen Vocal Group ιδρύθηκε το 2018 και τελεί υπό την αιγίδα και εποπτεία του Μουσείου Θύραθεν. Πρόκειται για ένα πολυφωνικό φωνητικό σύνολο που απαρτίζεται στην πλειονότητα των μελών του από καταξιωμένες επαγγελματίες μουσικούς και χορωδούς με πολυετή χορωδιακή εμπειρία. Το ρεπερτόριο που καλύπτει περιλαμβάνει παραδοσιακά ελληνικά τραγούδια, εναρμονισμένα για τρίφωνη ή τετράφωνη χορωδία, καθώς και πολυφωνικά παραδοσιακά τραγούδια από τις μουσικές παραδόσεις του κόσμου, με έμφαση στη Μεσόγειο και τα Βαλκάνια. Το Thirathen Vocal Group παρουσιάζει το ρεπερτόριο του χωρίς τη συνοδεία μουσικών οργάνων (a capella), αναδεικνύοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο την ποικιλία και ευρύτητα, τόσο της ανθρώπινης φωνής, όσο και της μουσικής μας πολυφωνικής παράδοσης.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί