Για να καταλάβουμε τι έγινε: Φανερός στόχος ο Αλ. Τσίπρας!- “Αναπαλαίωση” τον αποκαλεί ο Χαρίτσης, “υπεύθυνο για τον χυλό του ΣΥΡΙΖΑ”, τον λέει ο Τσακαλώτος

Ουδείς πιο αχάριστος από τον ευεργετηθέντα

Προφανώς δεν μπορεί να υποστηρίζουμε κανένα “εμφύλιο”, αλλά κάποια πράγματα δε θα κρύβονται. Αφού λοιπόν ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι φυσικά είναι στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ (δηλαδή, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ) και η διάσπαση ευνοεί μόνο την κυβέρνηση και την ακροδεξιά, τώρα μπήκε στο στόχαστρο των “11”. Μάλλον μπήκε πλέον φανερά, αφού είδαν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να τους ακολουθήσει. Είχε προηγηθεί άλλωστε η παρουσία του στην ΚΟ του κόμματος, μετά την αποχώρησή τους.

Δείτε σχετικά:

Παρέμβαση Αλ. Τσίπρα από τη Ρώμη: «Η πολυδιάσπαση των προοδευτικών δυνάμεων ανοίγει το δρόμο για την εδραίωση των συντηρητικών»

Ο Αλέξης Τσίπρας παρών στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ – Έγινε δεκτός με ενθουσιασμό (φωτο)

Επιτέλους με τους βολεμένους: Όταν ο Παπαδημούλης τόλμησε να “ερμηνεύσει” τον Τσίπρα… καλύτερα από τον ίδιο… (βίντεο)

Ο μεν λοιπόν Αλέξης Χαρίτσης, στην πρώτη δήλωση μετά την ανακοίνωση της ΚΟ των πρώην βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα ως «αναπαλαίωση»! Ο δε Ευκλείδης Τσακαλώτος χαρακτήρισε ως το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ (χωρίς να το πει έτσι) τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος, κατά τον ίδιο, ευθύνεται για το ότι το κόμμα έγινε “χυλός” ώστε να είναι αρεστός σε όλους!

Ο Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξη στον ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά 90,2» αναφέρεται απαξιωτικά για τον άνθρωπο που τον ανέδειξε και τον τοποθέτησε σε κομβικές θέσεις στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ: Υπουργό Εσωτερικών, αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, καθώς και υφυπουργό Οικονομίας…

Ρωτήθηκε, λοιπόν, από τη δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη, τι συνδέουν τον «πραγματικό ΣΥΡΙΖΑ» με την παρουσία και την επιλογή του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και εάν το κόμμα «Νέα Αριστερά» είναι ανοιχτό στον Αλέξη Τσίπρα. Ο Αλέξης Χαρίτσης με μια άστοχη δήλωση απάντησε:

«Το κόμμα μας είναι μια νέα προσπάθεια. Δεν θέλουμε την αναπαλαίωση του ΣΥΡΙΖΑ», όπως είπε για να συμπληρώσει στη συνέχεια: «Βεβαίως, όλοι κουβαλάμε την κληρονομιά μας», όπως είπε το μέχρι πρότινος στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Χυλό» χαρακτήρισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τον ΣΥΡΙΖΑ της εποχής Κασσελάκη, ενώ απ’ το κάδρο της κριτικής του δεν ξέφυγε ούτε ο Αλέξης Τσίπρας.

Μιλώντας απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, με αφορμή την χθεσινή εκδήλωση για την συγκρότηση της Κ.Ο. Νέα Αριστερά, αναφέρθηκε εκ νέου στους λόγους αποχώρησης απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ, έκανε κριτική για την προηγούμενη τετραετία και παράλληλα έθεσε τους στόχους του νέου κοινοβουλευτικού φορέα, μιλώντας και για συνεργασίες με άλλες πολιτικές δυνάμεις.

«Δεν μπορεί να είσαι χυλός. Δεν μπορεί να μην ξέρει ο άλλος τι είσαι», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «υπάρχει μια εξαέρωση, εγώ δεν το βλέπω καν σαν διάσπαση. Βλέπω μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη ένα κόμμα που διαλύεται, δεν χρησιμοποιώ καν τη λέξη διάσπαση. Δεν είναι σαν τις προηγούμενες διασπάσεις (…). Προφανώς, δεν φταίει μόνο ο κ. Κασσελάκης για αυτό, να είμαι ξεκάθαρος.

Προφανώς, κάτι πήγε πολύ στραβά μεταξύ του ’19 και του ’23. Έχουμε όλη ευθύνη. Και ο Αλέξης έχει ένα μεγάλο μέρος αυτής της ευθύνης. Εμείς θα κάνουμε την αυτοκριτική μας αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι να είμαστε στρατηγοί που πολεμάνε τις μάχες του προηγούμενου πολέμου. Εμείς θέλουμε μια ατζέντα για τις μάχες που έχουμε μπροστά μας εναντίον του κ. Μητσοτάκη, εναντίον της Νέας Δημοκρατίας».

Ο ΣΥΡΙΖΑ στο παρελθόν, σύμφωνα με τον κ. Τσακαλώτο, «ήθελε να είναι πολύ αρεστός σε όλους και στον κόσμο δεν άρεσε. Ο κόσμος καταλαβαίνει ότι οποιαδήποτε κυβέρνηση έχει προτεραιότητες, έχει πράγματα που δεν μπορεί να ξάνει αμέσως. Άμα εσύ θέλεις να είσαι πολύ αρεστός τελικά δεν γίνεσαι αρεστός σε κανέναν. Το λάθος ήταν ότι θέλαμε να είμαστε αρεστοί».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί