Χειμωνιάτικο σκηνικό του καιρού το Σαββατοκύριακο – Tσουχτερό κρύο, έρχονται τα πρώτα χιόνια

Ο καιρός αλλάζει και ο χειμώνας έρχεται. Το Σαββατοκύριακο αναμένεται να δούμε «βουτιά» της θερμοκρασίας, ισχυρούς ανέμους, καταιγίδες αλλά και χιόνια στα ημιορεινά.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλο, είναι μεγάλη η πιθανότητα να χιονίσει σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας αλλά και στα Καλάβρυτα το βράδυ του Σαββάτου. Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε «θα είναι μία εκκίνηση για τα χιονοδρομικά κέντρα».

Η Παρασκευή χαρακτηρίστηκε από τον κ. Γιαννόπουλο ως «ημέρα μετάβασης», ωστόσο από το βράδυ της ίδιας ημέρας ο καιρός θα επιδεινωθεί.

«Θα επικρατήσουν φαινόμενα όπως βροχές στο Ανατολικό Αιγαίο. Τις βραδινές ώρες αναμένονται βροχές στα δυτικά και νοτιάδες», σημείωσε.

«Το Σάββατο θα έχουμε αρκετά φαινόμενα. Και βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα, το βράδυ θα βρέξει αρκετά και στην Αθήνα. Θα πνέουν νοτιοδυτικοί θυελλώδεις άνεμοι και βορειοδυτικοί στον Θερμαϊκό. Τα χιόνια αναμένονται στα βόρεια ορεινά ίσως και σε ημιορεινές περιοχές», ανέφερε ο κ. Γιαννόπουλος.

Όσο για την Κυριακή, πρόκειται να είναι η ημέρα με το περισσότερο κρύο. Από τους 21 βαθμούς που κινείται τώρα ο υδράργυρος «το θερμόμετρο δεν θα ξεπερνά τους 14 στην Αττική», σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί