Ανακοίνωση του Απόλλωνα Σμύρνης:
ΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ, ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ;;
Άλλος ένας βαρύς τραυματισμός ποδοσφαιριστή μας, πάλι αιτία τα άθλια «γήπεδα» αυτής της χώρας. Πέρα από το… χρώμα (το τεχνικό χόρτο δείχνει πράσινο-) δεν φαίνεται να έχει αλλάξει κάτι από…το 1970 που αγωνιζόταν οι πιο πολλές ομάδες σε ξηρά γήπεδα. Έχει φτάσει το 2023 (!!!) και οι ομάδες, κυρίως της Γ Εθνικής κατηγορίας, προπονούνται, αλλά και αγωνίζονται, σε γήπεδα που δεν διαθέτουν χλοοτάπητα.
Οι τραυματισμοί των ποδοσφαιριστών φυσικά έχουν τριπλασιαστεί,η ποιότητα ποδοσφαίρου κατά συνέπεια είναι υποβαθμισμένη, αλλά όπως σε όλους τους τομείς, οι λεγόμενοι υπεύθυνοι περί άλλων τυρβάζουν.
Ο Απόλλωνας, που δεν διαθέτει βοηθητικό με χόρτο, αναγκάζεται να μετακινείται από γήπεδο σε γήπεδο και είναι μάλιστα και…ευτυχής που βρίσκει να προπονείται, πάντα σε τεχνικό χόρτο (και αυτό της κακιάς ώρας).
Έτσι, ως φυσική συνέπεια, ξεκίνησαν και οι τραυματισμοί. Με πρώτον τον Ηλία Κιρκιλιανίδη,21 χρονών, οποίος έμεινε εκτός έναν μήνα λόγω σπασίματος χεριού. Ακολούθησε ο ακόμα χειρότερος τραυματισμός του 18αχρονου Γιώργου Ντόβα, που επηρεάζει άμεσα την καριέρα του . Αιτία φυσικά το ΄γηπεδο’…ο Κορφιάτης με σύνδρομο κοιλιακών προσαγωγών, ο Λαμάι με οστικά οιδήματα στην περιοχή της λεκάνης και τουλάχιστον δυο μήνες, ο Λιάκος πιθανό μηνίσκο (θα δείξει η μαγνητική) και και και..η λίστα μεγαλώνει. Και είναι μόλις Νοέμβριος.
Δεν είναι μόνο ο Απόλλωνας που αντιμετωπίζει αυτή την κατάσταση, αλλά όλα τα Σωματεία που βασανίζονται με τα πλαστικά γήπεδα. Θα περίμενε κάνεις αυτό να αποτελεί κυρίαρχο θέμα.Ουδείς ασχολείται.
Η καθ ύλη αρμόδια ΕΠΟ έχει άλλα θέματα σοβαρά να ασχοληθεί….με γιορτές και πανηγύρια, καθώς ούτε μια φορά δεν ασχολήθηκε με το πιο ΣΟΒΑΡΟ αυτό θέμα,που διαλύει καριέρες νέων παιδιά και οδηγεί μαθηματικά στο σβήσιμο εξέλιξης Ελλήνων παικτών, αφού θα πρέπει το Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο να αποτελεί την πηγή παραγωγής.
Οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές,ανοργάνωτοι μονίμως, δεν βγάζουν κραυγές για το τεράστιο αυτο πρόβλημα,ο δε ΠΣΑΠ δεν ξέρει αν υπάρχει Γ Εθνικη. Διαιτητές,παράγοντες,τοπικές Ενώσεις, δείχνουν να μην τους απασχολεί καθώς θα πρεπε να είχαν ξεσηκώσει τον κόσμο.
Την ίδια ώρα, χώρες όπως η Τσεχία,η Πολωνία,η Σλοβακία και η Κύπρος κάνουν άλματα στην κατασκευή γηπέδων, ενώ η Ελλάδα φθίνει και διεκδικεί άλλη μια αρνητική πρωτιά ακόμα και στα Βαλκάνια.
Οφείλουν όλοι να αγωνιστούν για την ΑΜΕΣΗ λύση του προβλήματος, για όλα τα νέα παιδιά, που ονειρεύονται να κάνουν καριέρα στο ποδόσφαιρο, να ξεφύγουν από τις καφετέριες και να καταφύγουν στο υγιέστερο κομμάτι που λέγεται αθλητισμός.